Image 1
Image 2

POLITIC

USR solicită măsuri de reformă în domeniul asistenței sociale

USR solicită adoptarea mai multor măsuri de reformă în domeniul asistenței sociale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Solicitarea vine după cazul tragic al Alexandrei din Galați, fetița omorâtă în bătaie de mama ei.

 

 

 

Prin instituțiile sale, statul român vreme de 10 luni a monitorizat, pe hârtie, situația acestui copil, iar monitorizarea s-a încheiat printr-o crimă, ”  se arată într-un comunicat USR.

 

 

 

 

Reprezentanții USR  susțin că PSD și PNL se feresc să discute, să voteze și să adopte reformele necesare în acest domeniu.

Tragedia unui copil omorât este cumplită, cea a unui copil omorât chiar de mama sa, omul de la care trebuia să primească ocrotire, e de neconceput. Astăzi știm că instituțiile și oamenii plătiți să o protejeze pe Alexandra știau de acest caz și timp de 10 luni, de la sesizarea abuzurilor și până la moartea copilei, nu au protejat-o, deși aveau în fișa postului responsabilitatea monitorizării familiei. Este clară nevoia urgentă a reformării sistemului de asistență socială, cel în care Dragnea își băga pilele de partid să muncească fictiv. Asta nu s-a terminat cu pedepsirea lui cu închisoarea și a continuat în mandatul în care domnul Budăi a pus la vârful instituției de inspecție socială o colegă de partid de la dumnealui din filială din Dorohoi, cu zero zile de experiență în inspecția socială”, a declarat deputata USR Oana Țoiu.

 

 

 

 

USR subliniază că Ministerul Familiei, prin ANPDCA, a recunoscut că încă din martie 2023 statul avea în evidență familia Alexandrei din Galați.

 

 

 

În urma unei sesizări de violență de la grădinița uneia dintre fetițe, DGASPC a avut obligația să facă anchetă socială și vizită la domiciliu și, în urma acestora, știau încă din martie 2023 că mama nu este aptă să aibă minorele în grijă. În urma sesizării a fost deschis un dosar penal pe numele mamei și aceasta avea un diagnostic medical de dizabilitate mintală incompatibilă cu îngrijirea minorilor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI;Proiect comun al Asociației Stea cu Direcția de Asistență Socială

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns