Image 1
Image 2

Usturoiul şi mierea ameliorează varicele şi artritele

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Mierea şi usturoiul sunt considerate de majoritatea oamenilor ca fiind alimente. Nu greşesc aceştia cu nimic, doar ignoră faptul că aceste alimente reprezintă remedii inclusiv pentru varice şi artrite. Combinarea mierii cu usturoiul conduce la un leac foarte eficient în cazul afecţiunilor musculare ale picioarelor (artrita, rice), în cazul cardiopatiei ischemice ş.a.

În acest scop, în medicina populară este recomandată reţeta: 250 de grame de usturoi pisat se pun în 250 de grame de miere, se amestecă bine şi se lasă la macerat timp de şapte zile; se ia câte o lingură cu 40 de minute înainte de masă, de trei ori pe zi, timp de una-două luni.

Medicina populară bulgară recomandă de asemenea o tinctură din usturoi pregatită în gospodărie din: 250 de grame de usturoi pisat care se pun într-un litru de alcool dublu rafinat; se închide sticla bine şi se ţine la soare sau lângă o sursă de căldură la o temperatura de 30 de grade Celsius; în fiecare zi trebuie agitată sticla.

După 14 zile, conţinutul sticlei se strecoară. Tinctura astfel pregatită poate fi păstrată până la un an. Acest preparat este indicata împotriva gripei, a bronşitei şi a dizenteriei, a afecţiunilor intestinelor. Se consumă câte 10-15 picături vreme de câteva zile.

În cazul  sclerozei şi a hipertensiunii arteriale,  40 de grame de usturoi se pun într-o jumătate de litru de alcool dublu rafinat, se lasă la infuzat într-un loc călduros şi ferit de lumină. Se consumă câte o lingură din acest preparat de trei ori pe zi.

Usturoiul este şi un mijloc cosmetic foarte indicat: în cazul coşurilor. O pastă de usturoi se întinde pe faţă o dată pe săptămână, până la vindecarea completă.
Unii fitoterapeuţi recomandă spălarea coşurilor o dată pe zi cu o tinctură obţinută din: o căpăţână de usturoi pisat pusă în 100 de mililitri de alcool. Se lasă la infuzat două ore. Preparatul se foloseşte seara înainte de culcare. Se fac minimum 15 proceduri.

Pentru a scăpa de negi trebuie să îi frecaţi de patru-cinci ori pe zi cu un căţel de usturoi. Pastele pregătite din usturoi copt şi unt sau usturoiul opărit în lapte sunt indicate în cazul bătăturilor. Înţepăturile dureroase de insecte se ameliorează dacă aplicaţi 10-15 minute un bandaj cu pastă de usturoi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Retinol împotriva ridurilor

COSMETICĂ

Retinolul cosmetic: Miracolul împotriva îmbătrânirii pielii

Retinolul, un derivat puternic al vitaminei A, reprezintă una dintre cele mai eficiente substanțe în lupta împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Este un ingredient esențial în industria produselor cosmetice, având un impact semnificativ în domeniul dermatologic și în cercetarea anti-aging.