Image 1
Image 2

POLITICĂ EXTERNĂ

Viktor Orbán, lăudat de Donald Trump

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump l-a lăudat pe premierului ungar Viktor Orbán.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Fostul președinte și-a început turneul de campanie în SUA ca un challenger al lui Joe Biden, scrie Hirado.hu.

 

Trump l-a citat ca exemplu pozitiv pe premierul Viktor Orbán.

 

Articolul din Politico, citat de Hirado.hu dezvăluie că fostul președinte a ținut un discurs la aniversarea a trei ani de la asediul Capitoliului în care a declarat că vor să-l discrediteze cu evenimentele din 6 ianuarie 2021, și că FBI ar fi avut ceva de-a face cu cazul.

 

 

Nu a fost prima dată când Donald Trump l-a lăudat în public pe Viktor Orbán. În timpul președinției lui Trump, relațiile maghio-americane au fost excepțional de bune, iar de atunci respectul manifestat de cei doi politicieni conservatori unul față de celălalt este reciproc, mai spune sursa citată.

Primăvara trecută, premierul Viktor Orbán a declarat că întoarcerea la Casa Albă a lui Donald Trump ar putea pune capăt războiului din Ucraina.

 

Dacă Donald Trump ar conduce America, nici un război nu s-ar întâmpla astăzi asupra Ucrainei și Europei”,  a explicat premierul ungar, Viktor Orbán care i-a cerut apoi fostului președinte al Statelor Unite să revină.

„Întoarceți-vă domnule președinte și faceți America din nou grozavă și aduceți-ne pacea!” a declarat atunci Viktor Orbán.

 

 

 

Cei doi politicieni s-au întâlnit personal de mai multe ori. În august 2022, Donald Trump s-a întâlnit cu prim-ministrul maghiar la reședința sa din New Jersey, iar în mai 2019 l-a primit pe Viktor Orbán la Casa Albă.

 

 

CITEȘTE ȘI:Va pierde UE securitatea NATO la un al doilea mandat Trump?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with