Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNGRIJIRE TEN

Vitamine esențiale de care pielea are nevoie

Probabil nu o dată ați auzit faptul că pielea se îngrijește din interior. Acest lucru este cât se poate de adevărat deoarece structura celui mai mare organ din corp are nevoie de vitamine și minerale pentru a avea suplețea la care râvnesc reprezentantele sexului frumos.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, pielea va funcționa normal, va fi protejată de factorii nocivi externi, iar ridurile, acneea precum și alte imperfecțiuni se vor ține departe, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Chiar s-au realizat studii potrivit cărora s-a dovedit faptul că zahărul introdus în organism are capacitatea de a inhiba / opri producția de colagen, ceea ce se traduce printr-o apariție mult mai rapidă a cutelor pe piele. De asemenea, consumul de roșii crescute în mod natural, deci care nu au fost cultivate în cadrul agriculturii intensive, ajută la stimularea producției de colagen, ceea ce înseamnă mai puține riduri și un ten mai luminos, mai frumos. Sunt doar două dintre multele exemple de care ar trebui să ținem cont, în momentul în care alegem un aliment sau altul. De fapt, pentru întreaga sănătate și întregul organism este vital să alegem acele alimente care  să ne asigure maximul de vitamine, minerale și elemente nutritive, pentru a beneficia de ele la capacitate maximă.

Produsele de îngrijire au un cuvânt prea mic de spus, comparativ cu dieta sănătoasă. Pielea are nevoie de o mulțime de vitamine și minerale pentru a-și păstra suplețea și a se apăra de factorii nocivi. De cele mai multe ori, căderea părului, pielea ridată, imperfecțiunile tenului, acneea sunt consecințele unui regim alimentar precar, deficitar în vitamine, minerale și alți nutrienți. Abia după ce am asigurat corpului toate aceste elemente, putem să ne gândim să completăm rutina zilnică de îngrijire cu creme, seruri antirid, factori de protecție etc. De aceea, este vital să avem în dietă fructe și legume proaspete, în mod constant.

Vitaminele esențiale pentru ten se regăsesc în special în legume, leguminoase, nuci, fructe, în stare crudă, și care provin, pe cât posibil, din agricultura ecologică. Prin fierbere, orice aliment își pierde din conținutul de elemente nutritive, așadar este indicat să le folosim în starea lor cât mai naturală. Vitamina A este indispensabilă unui ten sănătos. Are efecte antirid, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată, ține acneea sub control, reduce petele pigmentare, uniformizează nuanța tenului, ameliorează aspectul de piele uscată.
Surse naturale de vitamina A se găsesc la îndemâna oricui< broccoli, spanac, dovleac, cartofi dulci, morcovi, mazăre, ardei gras, ;tevie, varză, mango, papaya, caise, pepene roșu, pepene galben. Complexul de vitamine B este un antioxidant puternic, pe lângă faptul că îmbunătățește digestia și ajută circulația sanguină. Vitamina B1 se poate lua din semințe de floarea-soarelui și din fasole uscată. Riboflavina sau B2 este recunoscută pentru combaterea acneei, dar este benefică și pentru păr și unghii. Se poate lua din spanac, mazăre verde, fructe uscate, avocado.

Niacina sau B3 este responsabilă cu menținerea strălucirii și hidratării tenului. Practic, reține apa în straturile epidermei. O piele cu adevărat hidratată este vizibil frumoasă și sănătoasă. Niacina are proprietăți regenerante, antiinflamatorii și calmante, uniformizează nuanța tenului, îi dă o luminozitate aparte, ameliorează petele pigmentare, calmează pielea uscată, conferă un aspect neted, reduce roșeața, cuperoza și ameliorează aspectul de capilare vizibile sau sparte. Este indispensabilă în cazul tenului uscat, pentru că stimulează producția de ceramide și acizi grași. Se poate lua din ficat de vită, rinichi, pește precum ton ori sardine, ciuperci portobello, mazăre nouă, arahide, semințe de floarea soarelui, carne de curcan, alune, cartofi, morcovi, zmeură, avocado.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns