Image 1
Image 2

SPORT SĂTMĂREAN

Vlad Turcu, campion național la aruncarea suliței

Vlad Turc, campion național la aruncarea suliței
Sâmbătă și duminică, la Complexul Complexul Sportiv "Iolanda Balas Soter" din București a avut loc etapa finală a Campionatele Nationale de Aruncări Lungi pentru seniori, tineret U23 și U20.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru că nu au fost foarte mulți concurenți, indiferent de probă și de vârstă s-a alcătuit câte o singură grupă la fiecare disciplină.

 

 

Dar medaliile, tilurile de campioni au fost acordate în funcție de categoria la care a fost înscris concurentul, seniori, tineret U23 și U20.

 

 

Județul Satu Mare a avut un singur repezentant, pe tânărul Vlad Turcu. Născut și format ca sportiv la Carei dar care astăzi este legitimat și la CSM București. Vlad Turcu a avut o prestație excelentă și la finalul întrecerilor a cucerit medalia de aur și titlul național la categoria U23. Vlad a aruncat sulița la 74,24 metri rezultat cu care s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general, dar pe primul loc la categoria U23 și U21. Având în vedere că Vlad nu a împlinit încă 19 ani, se poate spune performanțele lui sunt excelente dătătoare de mari speranțe pentru sportul românesc. În urma acestui rezultat Vlad Turcu și-a câștigat dreptul de a participa, cu echipa României, la Cupa Europeană de Aruncari, competiție care se va desfăşura la sfârșitul sîptămânii viitoare  în localitatea Leiriadin Portugalia. Pe lângă locul întâi la categoria U23, Vlad Turcu a obținut și locul 2 la categoria seniori, o realizare impresionantă pentru un sportiv încă aflat în perioada de juniorat.

 

 

Careianul Vlad Turcu va participa peste două săptămâni la Cupa Europeană de Aruncari, care se va desfăşura în Leiria (Portugalia).

 

 

Sportivul de performanţă Vlad Turcu este antrenat de tatăl său, Florin Turcu.

 

 

Clasament general

1.Novac Alexandru (CSM București) 84.04m

2. Turcu Vlad Alexandru (CSM București) 74.24m

3. Zaharia, George  (Rapid București)  68.69m

4. Gherasim  Constantin (Ceahlăul P.Neamț) 66.39m

5. Severin Petru (CSM Arad/Atletic Arad) 61.91m

6. Varga Marian (LPS Baia Mare) 53.86m.

Vlad Turc, campion național la aruncarea suliței
Vlad Turc, campion național la aruncarea suliței

CITEȘTE ȘI:

 

Superliga României la fotbal ocupă locul 25 în Europa în topul banilor încasați

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with