Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

UN AN BINECUVÂNTAT

Zeci de participanți la ediția a patra a “Rugăciunii pentru Satu Mare”

Ediția a patra a evenimentului "Rugăciune pentru Satu Mare" s-a bucurat de participare numeroasă. Sala festivă a Casei Meșteșugarilor a fost plină cu sătmăreni dornici să se roage împreună pentru binele comunității.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Din inițiativa Primăriei municipiului Satu Mare, evenimentul desfășurat miercuri, 17 ianuarie, a început la ora 12:00, cu un program artistic al cvartetului FourEver, constituit din solista Beata Pop, violonista Alina Mija, violonista Emoke Kovacs, violoncelistul Dan Cătuna. Au interpretat piesa “Ave Maria”, pentru a-i aduce pe invitați în starea solemnă de rugăciune.

 

După cuvântul de deschidere al primarului Kereskenyi Gabor a urmat rugăciunea episcopului romano-catolic Eugen Schonberger, iar apoi părintele ortodox Cristian Silaghi a fost cel care a rostit câteva cuvinte despre importanța rugăciunii de întreaga comunitate, sau de un număr cât mai mare de credincioși.

 

Următorul preot invitat la prezidiu a fost părintele Florin Fodoruț – vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș, urmat fiind de Rácz Ervin Lajos, director general al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului.

 

Au mai rostit rugăciuni următorii: Ioan Danciu, pastor la Biserica Penticostală; Szabó Szilárd, pastor la Biserica Baptistă Maghiară; Bogdan Mândru, pastor la Biserica Creștină după Evanghelie Filadelfia Satu Mare; Mihai Micula, pastor la Biserica Baptistă Română; Pálffy Anna Mária, preot al Bisericii Unitariene; Illyes Sandor, preot la Biserica Evanghelică.

 

Reprezentanții tuturor cultelor religioase au adresat pe rând rugăciuni pentru sănătatea locuitorilor municipiului Satu Mare și pentru bunul mers al proiectelor derulate în municipiul nostru, dar și pentru începerea unui an nou cât mai bun pentru toți creștinii din municipiul Satu Mare.

 

De asemenea, au mai participat consilieri locali, parlamentari, reprezentanții instituțiilor publice din municipiu, reprezentații ONG-urilor care s-au implicat în ajutorarea orașelor înfrățite din Ucraina și a refugiaților.

 

Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local au organizat evenimentul miercuri, 17 ianuarie, ,,Rugăciune pentru Satu Mare”, aflându-se la cea de-a treia ediție. „Rugăciune pentru Satu Mare” își propune să aducă împreună oameni din confesiuni diferite care sunt uniți de același crez, aceeași dorință de a face din comunitatea sătmăreană o lume mai bună.

 

În încheierea evenimentului, toți preoții invitați au făcut o fotografie de grup cu organizatorii și oficialitățile prezente, iar apoi cu toții au ciocnit un pahar cu șampanie în cinstea noului an.

 

Citește și:

,,Rugăciune pentru Satu Mare”, la a treia ediţie

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with