Image 1
Image 2

MARE EVENIMENT

Zeci de schiori pe pârtia de la Luna Șes în ziua inaugurării

Pârtia Stațiunii Luna Șes a fost inaugurată în prezența a zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă, precum și în prezența oficialităților locale și județene direct implicate în amenajarea acestui obiectiv de interes major pentru întreaga zonă de nord-vest a țării.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Duminică, de la ora 10:00, după 30 de ani de așteptări și peste 15 milioane de euro cheltuiți în această investiție, schiorii din județ au ales să fie prezenți la inaugurarea oficială a obiectivului de interes turistic.

 

Reprezentanții autorităților locale și județene au prezentat toate investițiile care s-au făcut de-a lungul anilor, iar oșenii și sătmărenii prezenți s-au bucurat apoi de zăpada de pe partie, dar și de priveliștea oferită de Vârful Pietroasa, într-o plimbare cu telescaunul.

 

Despre documentațiile și autorizațiile necesare au vorbit primarul Aurelia Fedorca și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Cei doi au menționat faptul că turiștii sunt așteptați aici nu doar pe timp de iarnă, ci și pe timp de vară.

 

Pârtia este pregătită să rivalizeze cu stațiunilor din țară

 

Așteptarea s-a terminat! Suntem emoționați să vă anunțăm că starea de iarnă s-a instalat în Stațiunea de Schi Luna Șes, iar pârtia noastră de schi este oficial deschisă de duminică, de la ora 10.00! Fiți gata să vă lăsați prinși de vraja zăpezii și să schiați pe pârtia pe care o așteptăm toți negreștenii și sătmărenii de zeci de ani.

 

Este momentul să ne bucurăm împreună de primul sezon de schi la Luna Șes, un moment mult așteptat și plin de adrenalină! Așteptăm să vă întâlnim, la baza pârtiei pentru a porni într-o nouă aventură pe zăpada proaspătă a Stațiunii Luna Șes. Nu uitați să vă bucurați de fiecare moment și să împărtășiți cu noi bucuria voastră!

 

Țineți-vă echipamentul pregătit și sufletul dornic de aventură, căci suntem gata să facem istorie pe pârtia noastră. Adunați-vă prietenii și familia și hai să transformăm fiecare coborâre într-o amintire de neuitat!

 

Vă așteptăm să ne însoțiți și să ne împărtășiți fotografii cu experiența voastră de schi – suntem pregătiți să facem schiul cel mai cool din acest sezon!”, au declarat reprezentanții primăriei orașului Negrești-Oaș, la momentul inaugurării.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, după investiții constante derulate de-a lungul anilor în infrastructura domeniului schiabil, pârtia de schi Luna Șes a fost omologată și este pregătită să rivalizeze cu pârtii renumite din țară.

 

Cu zăpadă proaspătă și condiții meteorologice perfecte, suntem încântați să anunțăm că deschidem oficial pârtia de schi Luna Șes din județul Satu Mare. Pârtia de schi este gata să-i primească pe iubitorii sporturilor de iarnă pentru a se bucura de experiența primelor coborâri pe această nouă bijuterie alpină.

 

Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Șes este deschisă pentru toți pasionații de schi, zilnic între orele 9:00 –16:00″, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.

 

Pârtia are grad de dificultate mediu, fiind marcată cu simbol roșu

 


Stațiunea de Schi Luna Șes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) și pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de orașul Negrești-Oaș, în una dintre cele mai pitoreşti zone ale României – “Ţara Oaşului”.

 

Accesul spre pârtie se face din dreptul stației de carburanți Petrom de la intrarea în orașul Negrești-Oaș, pe un drum asfaltat marcat cu panouri care indică traseul până la parcarea care deservește instalația de telescaun de la baza pârtiei.

 

Pârtia Luna Șes este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roșu) și este destinată schiorilor cu competențe medii și avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lățimea are aproximativ 50 de metri și se întinde pe o suprafață de 9,5 hectare.

 

Pentru a oferi o experiență unică, pârtia beneficiază de un telescaun modern, iluminare nocturnă și un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale, care va asigura condiții optime de schi pe tot parcursul sezonului. Telescaunul are o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră.

 

Prețurile pentru telescaun sunt acceptabile, iar cei care doresc să schieze pentru mai multe zile consecutiv, au posibilitatea să aleagă pentru diferite perioade.

 

Skipass-ul pentru o zi (urcare + coborâre) este 30 lei pentru un adult / 20 lei pentru copiii între 6 și 12 ani; skipass pentru o zi – 135 lei / 105 lei; skipass 2 zile – 250 lei / 190 lei; skipass 3 zile – 345 lei / 255 lei; skipass 7 zile – 575 lei / 425 lei; skipass 3 ore – 60 lei / 40 lei; skipass 5 ore – 80 lei / 60 lei.

 

Persoanele cu dizabilități beneficiază de gratuitate, în baza unui act doveditor. Skipass-ul nu este transmisibil, iar cel de o zi poate fi utilizat în intervalul orar 9:00 – 17:00.
Copiii de până la 6 ani beneficiază de gratuitate, cu condiția să fie însoțiți de un adult.

 

Momentan turiștii nu au în apropiere un restaurant, însă cu siguranță un investitor abil va direcționa fondurile necesare în acest sens, deoarece investiția este de viitor și stațiunea se va dezvolta și mai mult.

 

Pensiuni și hoteluri, precum și unități de servire a mesei sunt în apropiere, însă nu chiar la baza pârtiei, cum este la Cavnic sau Șuior.
Cert este că investitorii vor veni, iar sătmărenii vor putea să se bucure, în sfârșit, de sporturile de iarnă chiar la ei acasă.

 

Citește și:

Eveniment istoric la Luna Șes

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with