Image 1
Image 2

Zucchini umplut, la cuptor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 bucăți de zucchini, 6 ouă, 300 g de carne tocată de curcan, o ceapă, 100 g cașcaval, 4 linguri ulei de măsline, o legătură de mărar verde, sau o linguriță de frunze uscate de mărar, o ceașcă de supă de carne sau de legume, sare, piper, boia de ardei, bază pentru mâncăruri.

Mod de preparare:

Ceapa se taie măruntă, se călește, apoi se adaugă carnea tocată, se condimentează cu sare, piper, boia și un pic de bază pentru mâncăruri (delicat de casă) și se călește. Se ia de pe foc, apoi, după ce se răcește, se amestecă cu ouăle bătute în prealabil. Zucchini se curăță (dacă sunt fragezi se pot folosi și cu coajă) se taie în jumătăți, pe lungime, se scoate miezul, se spală și se lasă să se scurgă. Se așează într-o tavă, unsă cu uleiul de măsline, apoi se umplu jumătățile cu amestecul de carne și ouă. Se presară cu piper, mărar tocat fin și în cele din urmă cu cașcaval ras. Ca ornament, se poate așeza deasupra câte o feliuță subțire de bacon. Supa de legume se toarnă în tavă și se dă la cuptor timp de 15 – 20 minute. Se servește cu salată de roșii.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.