Image 1
Image 2

Zucchini umplut, la cuptor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 bucăţi de zucchini, 6 ouă, 300 g de carne tocată de curcan, o ceapă, 100 g caşcaval, 4 linguri ulei de măsline, o legătură de mărar verde, sau o linguriţă de frunze uscate de mărar, o ceaşcă de supă de carne sau de legume, sare, piper, boia de ardei, bază pentru mâncăruri.

Mod de preparare:

Ceapa se taie măruntă, se căleşte, apoi se adaugă carnea tocată, se condimentează cu sare, piper, boia şi un pic de bază pentru mâncăruri (delicat de casă) şi se căleşte. Se ia de pe foc, apoi, după ce se răceşte, se amestecă cu ouăle bătute în prealabil. Zucchini se curăţă (dacă sunt fragezi se pot folosi şi cu coajă) se taie în jumătăţi, pe lungime, se scoate miezul, se spală şi se lasă să se scurgă. Se aşează într-o tavă, unsă cu uleiul de măsline, apoi se umplu jumătăţile cu amestecul de carne şi ouă. Se presară cu piper, mărar tocat fin şi în cele din urmă cu caşcaval ras. Ca ornament, se poate aşeza deasupra câte o feliuţă subţire de bacon. Supa de legume se toarnă în tavă şi se dă la cuptor timp de 15 – 20 minute. Se serveşte cu salată de roşii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.