Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 500 g de biscuiti alimentari,

– 250 g de zahar,

– 1-2 pliculete de zahar vanilat,

– 200 g de unt (cu grasime redusa),

– 250 ml de lapte,

– circa 50 ml de apa,

– 50 g de cacao,

– 200 g de migdale prajite,

– cocos amestecat cu pudra de migdale, sau martipan topit pentru invelirea bilutelor.

Mod de preparare:

Bisruitii se macina (mai fin decat pentru salamul de biscuiti). Zaharul, cacaua si zaharul vanilat se amesteca, se pune apa, cat sa acopere si se fierbe un sirop. Cand se ia de pe foc se adauga untul si se amesteca, pana acesta se topeste. Biscuitii se stropesc cu lapte cald, apoi se toarna sipopul si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza bilute, dar in mijlocul fiecareia se pune cate o migdala prajita. Bilutele se rostogolesc in cocosul amestecat cu praful de migdale, sau se invelesc in martipan, eventual in ciocolata.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Macaroane cu sunculita

Macaroane cu şuncă la cuptor

Rețeta de macaroane cu șuncă și cașcaval, originară din influențe italiene, franceze și central-europene, combină paste, șuncă afumată, cașcaval și smântână, rezultând un preparat simplu și savuros, adaptat specificului românesc.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.