Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blat:

– 2 pahare de făină,

– un pahar de zahăr,

– un pahar de apă,

– 1/2 pahar de ulei,

– 3 linguri de miere,

– 2 linguri de rom,

– o lingură rasă de nucă de cocos (preferabil amestecată cu ciocolată rasă),

– coaja rasă de la o lamaie,

– 1/2 plicuri de praf de copt,

– 2 linguri de stafide.

Pentru cremă:

– 250 g margarină pentru prăjituri,

– 200 g de miere,

– 6 linguriţe pline de cafea solubilă,

– 2 linguriţe apă fierbinte,

– o lingură de rom,

– un plic de glazură de caramel, sau ciocolată rasă.

Toate ingredientele pentru blat, mai puţin stafidele, se amestecă bine, iar acest aluat aproape lichid se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se presară stafidele îmbibate în prealabil în rom. Se coace la cuptorul preîncăzit, la 180-190 de grade C, circa 20-25 de minute, apoi se testează cu scobitoare.

Când nu se mai lipeşte, se scoate şi se lasă să se răcească. Pentru cremă se amestecă margarina cu puţină miere, până când devine cremoasă. Se dizolvă cafeaua cu apa fierbinte şi se amestecă treptat, câte puţin, cu crema, adăugându-se alternativ şi mierea, apoi şi lingură de rom (sau câteva picături de esenţă). După ce blatul s-a răcit, crema se întinde peste el, apoi se prepară şi glazura, conform indicaţiilor şi se toarnă de asupra, sau se presară cu ciocolată rasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.