Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Borş de hribi
Borş de hribi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Borş de hribi
Borş de hribi

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame hribi, 2 morcovi, un păstârnac, o felie mare de ţelină, 500 ml borş, 20 gr. făină, 2 cepe, 100 gr. smântână, sare, piper, ulei, parmezan.

Mod de pregătire: legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt împreună cu o ceapă ( solzişori) se pun la fiert cu 2 litri de apă avându-se grijă să se spumuiască. După ce s-au înmuiat se adaugă bureţii, sarea, piperul, iar după câteva cloclote şi borşul fiert separat. Se lasă să fiarbă încet încă 5-10 minute.  Cui îi place, poate să asezoneze borşul cu un rântaş de făină cu ceapă tăiată fideluţă şi rumenită. În final  borşul se drege cu smântână amestecată cu parmezan ras.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.