Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

100 g de soia granule, 2 linguri de pesmet de finețe medie, 2 linguri de făină, 4-5 căței de usturoi, o lingură de boia de ardei, sare, piper, delicat (de casă), ulei pentru prăjit. În loc de delicat se pot adăuga și zarzavaturi și legume proaspete.

Mod de preparare:

Granulele de soia se fierb într-un litru de apă cu delicat. Se lasă să se răcească și surplusul de apă se strecoară. Se adaugă pesmetul, făina și condimentele, după gust, tocmai ca la chifteluțele din carne. Dacă folosiți legume proaspete (un morcov, un pătrunjel, o feliuță de țelină, o feliuță de gulie, un sfert de ardei gras, un sfert de ceapă), acestea se răzuiesc fin și se amestecă la compoziția anterior preparată. În cazul în care compoziția pare prea seacă și nu se poate forma bine, se adaugă puțin ulei. Cu mâna umezită cu apă se formează biluțe, sau se modelează în formă de pârjoale. Se prăjește în ulei fierbinte și se servește cu piure de cartofi, garnitură asortată, sau pilaf de orez.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.