Image 1
Image 2

Ciorbă de linte uscată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de linte uscată (preferabil roșie dar nu neapărat), 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină), o ceapă, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei (dulce sau iute, după gust), pătrunjel verde sau smântână la servire.

Mod de preparare:

Lintea se spală bine și se pune la fiert în apă ușor sărată. Într-o altă oală, ceapa mărunțită se călește în ulei și se adaugă puțină boia de ardei, apoi zarzavaturile mărunțite. Se călește ușor și acest amestec, apoi se stinge cu apă. Lintea pe jumătate fiartă se strecoară și se toarnă în oala cu zarzavaturile. Dacă vedeți că zeama în care ați fiert lintea este prea făinoasă, după ce ați strecurat boabele, le puteți limpezi cu puțină apă caldă. Ciorba se condimentează și se mai fierbe așa circa 20 de minute, până când toate ingredientele se înmoaie. La servire se poate presăra cu frunze de pătrunjel sau ceapă verde mărunțită, sau se poate adăuga smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.