Image 1
Image 2
Acasa

DELICATESE CULINARĂ

Paste gratinate cu sos alb și șuncă de Praga

Paste gratinate cu sos alb și șuncă de Praga
O rețetă de felul doi completă nutrițional, delicioasă și hrănitoare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Paste gratinate în sos alb cu șuncă de Praga, mazăre și cașcaval

O rețetă de felul doi completă nutrițional: carbohidrați, proteine, vegetale, grăsimi. În circa o oră putem avea o tavă de paste gratinate care pot fi reîncălzite. Folosim paste scurte tip fusilli sau penne; în timp ce se fierb preparăm sosul bechamel și călim feliile mici de șuncă împreună cu legumele.

Ingrediente

350 g paste scurte tip fusilli, penne, conchiglie, farfalle etc
500 g lapte
100 g unt
50 g făină
nucșoară
200 g cașcaval ras
200 g șuncă de Praga fâșii subțiri
200 g mazăre congelată sau proaspătă
1 ceapă
2 morcovi
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, păstrându-le ușor al dente.

În timp ce fierb pastele, călim 2-3 minute șunca fâșii subțiri cu ceapa tăiată mărunt, morcovul cuburi si mazărea.

Pregătim în așteptarea pastelor și sosul bechamel, ca în rețeta de mai sus: încălzim ușor untul, adăugăm făina amestecând, apoi laptele, amalgamând bine ca să nu rămână cocoloașe. Se ține pe foc mic circa 5 minute amestecând, e gata când începe să se îngroașe până la consistența smântânii. În acest moment adăugăm sare și nucșoara pentru aromă.

Odată gata toate componentele, amalgamăm ușor pastele scurse cu restul ingredientelor. Se transferă totul într-o tavă antiaderentă – preferabil de sticlă termorezistentă, unsă cu puțin unt peste care adăugăm puțin pesmet sau mălai, ca alternativă.

Se gratinează circa 20 de minute în cuptorul încălzit la circa 200°C. Se așteaptă minim 10 minute înainte de le servi.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.