Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ÎNVĂȚĂMÂNT ROMÂNESC

Accesul elevilor în școală pe baza unor legitimații electronice

Accesul elevilor în școală pe baza unor legitimații electronice
Elevii Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea vor intra în unitatea de învățământ pe baza unui sistem ce folosește legitimații electronice, potrivit eBihoreanul.ro.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Potrivit sursei citate, conducerea liceului a produs controverse printr-un anunț că va instala un sistem de acces controlat, dar nu a renunțat la idee și a optat, în locul unui sistem de camere, să apeleze la sistemul cu legitimații.

 

 

Acesta este, potrivit sursei citate, unul recunoscut internațional și, potrivit directorului Iulius Timar, presupune instalarea unui sistem de turnicheți. Tot directorul spune, citat de eBihoreanul.ro, că cei mai mulți părinți, consultați printr-un sondaj, au optat pentru cartele, în defavoarea unui sistem de amprentă facială.

Sursa precizează că acest colegiu a angajat deja o firmă care, în cel mult două luni, să monteze opt turnicheți în două puncte de acces în curtea școlii. Acolo, înainte să înceapă orele, elevii și profesorii trebuie să scaneze cartelele individuale pentru a putea intra în școală. Legitimațiile trebuie scanate și la ieșirea din liceu, iar turnicheții se deblochează doar dacă programul elevului respectiv s-a încheiat.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Elevii români vor să voteze, dar au rezultate sub medie în ceea ce privește cunoștințele civice

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

EDUCAŢIE, BULGARIA

Profesorii vor primi bani mai mulţi

Bulgaria, ţară care în 2021 avea unele dintre cele mai mici salarii pentru profesori la nivelul UE, creşte nivelul acestora pe baza unei înţelegeri-cadru între guvern şi sindicate, în continuarea unei tendinţe care s-a făcut simţită în pofida crizei politice care a marcat în ultimii doi ani ţara.