Image 1
Image 2

RISC DE PANDEMIE

Alertă nouă cu privire la “boala cerbului zombi” pentru oameni!

Experții descriu CWD ca un „dezastru cu mișcare lentă” și îndeamnă guvernele să se pregătească pentru posibilitatea ca acesta să treacă de la animale la oameni.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-o evoluție îngrijorătoare, oamenii de știință trag un semnal de alarmă cu privire la răspândirea potențială a unei afecțiuni cunoscute sub numele de boala cronică de epuizare (CWD), adesea denumită „boala cerbului zombi”, de la animale la om. În ultimul an, aproximativ 800 de cazuri de CWD au fost identificate la căprioare, elani și elani în Wyoming, SUA. Boala se manifestă cu simptome tulburătoare la animale, inclusiv salivare, letargie, poticnire și privirea liberă.

 

Experții descriu CWD ca un „dezastru cu mișcare lentă” și îndeamnă guvernele să se pregătească pentru posibilitatea ca acesta să treacă de la animale la oameni. Făcând paralele cu focarul de boala vacii nebune din Marea Britanie, unde 4,4 milioane de vite au fost sacrificate în anii 1980 și 1990 din cauza furajelor infectate, cercetătorii subliniază imprevizibilitatea evenimentelor de propagare de la animale la oameni.

 

 

Dr. Cory Anderson, un cercetător CWD, a subliniat importanța pregătirii, subliniind că, deși nu există nicio certitudine că se va întâmpla, a fi pregătit este crucial. Experiența Regatului Unit cu boala vacii nebune servește ca o poveste de avertizare, cu 178 de decese umane atribuite variantei umane din 1995.

 

În SUA, unde mii de animale infectate cu CWD sunt consumate anual, îngrijorările cresc cu privire la impactul potențial uman. Boala este notoriu dificil de eradicat odată ce se infiltrează într-un mediu, persistând ani de zile în sol sau pe suprafețe și dovedindu-se rezistentă la diferite metode de dezinfecție.

 

Compania de biotehnologie Ginkgo Bioworks avertizează despre amenințarea mai largă a bolilor zoonotice, cele transmise de la animale la oameni. Cercetările lor indică faptul că astfel de boli ar putea cauza de 12 ori mai multe decese în 2050 decât în ​​2020, epidemiile în creștere fiind atribuite schimbărilor climatice și defrișărilor.

 

 

Pe măsură ce epidemiile au cunoscut o creștere constantă în ultimele decenii, oamenii de știință subliniază necesitatea unor măsuri proactive pentru a aborda consecințele potențiale ale bolilor precum CWD care fac saltul la om. Riscul, spun ei, nu este unul de subestimat, iar pregătirea este cheia pentru evitarea unei potențiale crize.

 

Citește și:

 

Spitalele din China, supraaglomerate din cauza unui virus necunoscut

 

9 cazuri de infectări cu virusul West Nile, la Satu Mare

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with