Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Ardei umpluți cu carne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

6-8 ardei de mărime mijlocie, 1/2 kg de roșii, pătrunjel, o frunză de țelină, 30 g de făină, ulei, 400 g de carne de porc, 60-100 g de orez, sare, piper, 100-200 ml de smântână, 60 g de făină, zeamă sau sare de lămâie, oțet, ceapă, mărar, suc de roșii, boia de ardei.

Mod de preparare:

Ardeii se curăță de semințe, se spală, se scurg de apă. Carnea se trece prin mașină de tocat, împreună cu o ceapă mică, tăiată mărunt și călită un minut și cu 2 linguri de ulei. La tocătură se adaugă orezul curățit de impurități, spălat și scurs, 1/2 de linguriță cu sare, un vârf de cuțit cu piper, pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Se amestecă bine tocătura și se umplu ardeii. Se așază într-o cratiță potrivită ca mărime, apoi se toarnă la început peste ei, sucul din roșii, completând cu apă până când ardeii sunt bine acoperiți (jumătate suc, jumătate apă). Lăsați să fiarbă la foc mic, acoperiți, 40-50 minute. După 20 minute ardeii se întorc în sos, sau se agită puțin vasul, la fel ca și sarmalele. Cînd sunt fierți, se freacă făină cu 2 linguri de apă rece și se amestecă cu sosul, lăsându-l să fiarbă câteva clocote, ca să se lege, ca o smântână subțire. Mâncarea se sărează după gust și se presară cu frunze de pătrunjel și țelină tăiate mărunt. Se servesc ca atare, sau cu smântână, la masă.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with