Image 1
Image 2

SOLUȚII LA ÎNDEMÂNĂ

Remedii eficiente pentru prevenirea răcelii și gripei

Este foarte important ca, în momentul în care avem simptome de răceală ori gripă sezonieră, să știm să facem diferența între cele două. Uneori este dificil să ne dăm seama care din cele două ne dau bătăi de cap.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Chiar dacă virusurile gripale acționează pe tot parcursul anului, acestea lucrează mai intens în lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie și mai. Răcelile pot fi contactate în special iarna și primăvara, dar la fel ca și gripa, pot să apară oricând. Un adult are în medie 2-3 răceli pe an. Atât răceala cât și gripa sunt contagioase, dar în primul caz, simptomele sunt mult mai ușoare și trec mult mai repede, fiind vorba de maximum 10 zile. Este bine de știut că, pentru răceală, nu există niciun remediu, decât pentru tratarea simptomelor. La fel și în cazul gripei. Cei care au contactat una din cele două se vor simți mai bine în maximum 10 zile, fără un tratament specific. Totuși, medicii recomandă multă apă și odihnă la pat, în ambele cazuri. De asemenea, este vital să știți că antibioticele nu vor ajuta în niciun fel în aceste situații.

Sunt multe persoane care iau suplimente cu vitamina C, în cazul unei viroze, însă nu este dovedit că ajută la surtarea duratei răcelii. Cu siguranță însă că susține buna funcționare a sistemului imunitar și astfel organismul este protejat de orice tip de viroze.
Dieta este foarte importantă pentru susținerea unui sistem imunitar puternic. Un prim pas este eliminarea dulciurilor și a zahărului în general din alimentație. Astfel nu doar că veți fi fericiți când veți urca pe cântar, ci veți fi scutit și de o mulțime de probleme de sănătate. Pe acest subiect merită să vă informați mai mult.

În schimb, este recomandat a se consuma grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega 3, din pește uleios, semințe de in și ulei de krill. Usturoiul este, de asemenea, un bun aliat al sistemului natural de apărare al organismului. Și ghimbirul poate fi introdus în dietă, în mod regulat.

Globulele albe, cele care lucrează la protejarea organismului, sunt activate de exercițiul fizic. Chiar dacă este vorba doar de mișcare moderată, mers pe jos 30 de minute, riscul de contactare a unei infecții scade la jumătate, comparativ cu cei care nu fac sport în mod obișnuit, dacă efortul este susținut timp de un an de zile. Este bine de știut că sportul contribuie la reducerea stresului, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra imunității. Stresul prelungit slăbește bariera naturală de apărare a organismului și vă face vulnerabili în fața multor boli. În rutina zilnică este recomandat a se include respirația profundă, alături de măcar un tip de sport care vă place.

Reglarea funcției imunitare poate fi realizată și printr-un program fix de somn. Este bine să adormim cu cel puțin 2 ore înainte de ora 24<00, deoarece acesta este cel mai odihnitor somn. Natura nu ne oferă o gamă variată de soluții pentru a trata răcelile și alte boli infecțioase. În schimb, avem câteva soluții foarte la îndemână și eficiente, care ne pot ajuta. Gargara cu apă este una dintre ele. Se poate face de la primele simptome. Se poate folosi de la un sfert până la o jumătate de lingură de sare, dizolvată într-o cană de apă caldă, o dată sau de două ori pe zi. Ghimbirul ajută foarte mult la decongestionare, ameliorează greața, răceala și febra. Este un antiinflamator și antibacterian eficient. Pentru prepararea ceaiului, este suficientă o linguriță proaspăt rasă, la o cană de apă. Uleiurile esențiale ajută mult în lupta împotriva virozelor.

Uleiul de eucalipt are proprietăți antivirale și antimicrobiene, iar uleiul de mentă este un decongestionant natural și reducator de febră. Usturoiul este un antioxidant puternic, cu proprietăți antimicrobiene, antivirale, este bogat în vitamina C, sulf și seleniu și ajută mult la răceală.

Probiotice găsim atât în varza murată, cât și în iaurt sau în pastilele care se găsesc la plafar. Aveți o multitudine de variante pentru a vă simți mai bine în perioada când sunteți răcit.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Vâscul este remediu în boli ale sistemului nervos

LEAC

Vâscul este remediu în boli ale sistemului nervos

Oare câţi dintre noi, în ieşirile în natură pe parcursul anului, realizăm faptul că planta parazită denumită vâsc, pe lângă faptul că pentru anumite persoane reprezintă un gen – talisman la cumpăna dintre ani, are şi valenţe terapeutice.