Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Budincă de caramel – reţeta bunicii

Budinca de caramel
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budinca de caramel
Budinca de caramel

Ingrediente:

– 400 g lapte,

– 4 linguri zahar,

– 25 g amidon alimentar

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul până când va deveni brun-aurie, complet lichidă. Se stinge zahărul cu lapte fierbinte. Se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se scot câteva linguri de lapte caramelizat şi se lasă să se răcească. Amidonul se amestecă cu o linguriţă de zahăr şi se dizolvă cu laptele caramelizat răcit. Se toarnă amidonul dizolvat în oală şi se amestecă cu un tel până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi toarnă în cupe, sau în boluri. Se ţine 2-3 ore la frigider, iar înainte de servire se ornează cu frişcă, stafide, ciocolată, biscuiţi, pişcot pentru copii, diverse fructe, sau chiar cu câteva boabe de cafea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supa de gulii cu smantana

Supă de gulii

Supa de gulii este o rețetă tradițională românească, constând din gulii și alte legume fierte, apreciată pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă, reflectând obiceiurile alimentare bazate pe ingredientele locale și sezoniere.