Image 1
Image 2

Budincă de caramel – reţeta bunicii

Budinca de caramel
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budinca de caramel
Budinca de caramel

Ingrediente:

– 400 g lapte,

– 4 linguri zahar,

– 25 g amidon alimentar

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul până când va deveni brun-aurie, complet lichidă. Se stinge zahărul cu lapte fierbinte. Se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se scot câteva linguri de lapte caramelizat şi se lasă să se răcească. Amidonul se amestecă cu o linguriţă de zahăr şi se dizolvă cu laptele caramelizat răcit. Se toarnă amidonul dizolvat în oală şi se amestecă cu un tel până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi toarnă în cupe, sau în boluri. Se ţine 2-3 ore la frigider, iar înainte de servire se ornează cu frişcă, stafide, ciocolată, biscuiţi, pişcot pentru copii, diverse fructe, sau chiar cu câteva boabe de cafea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.