Asculta acest articol
Ingrediente:
– 400 g lapte,
– 4 linguri zahar,
– 25 g amidon alimentar
Mod de preparare:
Se caramelizează zahărul până când va deveni brun-aurie, complet lichidă. Se stinge zahărul cu lapte fierbinte. Se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se scot câteva linguri de lapte caramelizat şi se lasă să se răcească. Amidonul se amestecă cu o linguriţă de zahăr şi se dizolvă cu laptele caramelizat răcit. Se toarnă amidonul dizolvat în oală şi se amestecă cu un tel până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi toarnă în cupe, sau în boluri. Se ţine 2-3 ore la frigider, iar înainte de servire se ornează cu frişcă, stafide, ciocolată, biscuiţi, pişcot pentru copii, diverse fructe, sau chiar cu câteva boabe de cafea.
Fii primul care comentează