Image 1
Image 2

Castraveţi muraţi de vară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de castraveți mijlocii, o legătură mai mare, sau 8-10 crenguțe de mărar verde, 3 linguri cu vârf de sare, 3-5 căței de usturoi, 2-3 ardei iuți, 2-3 rădăcini de hrean, 6-8 bucăți de foi de dafin, o felie de pâine și un borcan.

Mod de preparare:

Într-un borcan de 3 l, se așează mai mult de jumătatea crenguțelor de mărar, circa jumătatea hreanului curățat, tăiat în lung și bine spălat în prealabil, precum și foile de dafin. Castraveții se spală și se taie capetele, apoi se crestează în 4, în formă de cruce, adică dintr-un capăt se taie în două, dar nu complet, apoi la fel și din capătul opus, dar perpendicular pe prima tăietură. Castraveții se așează în borcan, pe cât posibil vertical, aspectuos, se adaugă sarea, iar între castraveți se așează usturoiul curățat, ardeii iuți crestați puțin în lungime și restul de hrean. Mărarul rămas se pune deasupra castraveților. Se adaugă apa puțin călduță și deasupra se pune feliuța de pâine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (eventual o farfurie mică), timp de 2-3 zile, până când se acrește. C]nd castraveții sunt suficient de murați, pâinea se aruncă, iar borcanul se pune într-un loc mai răcoros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.