Image 1
Image 2

Castraveți murați de vară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de castraveți mijlocii, o legătură mai mare, sau 8-10 crenguțe de mărar verde, 3 linguri cu vârf de sare, 3-5 căței de usturoi, 2-3 ardei iuți, 2-3 rădăcini de hrean, 6-8 bucăți de foi de dafin, o felie de pâine și un borcan.

Mod de preparare:

Într-un borcan de 3 l, se așează mai mult de jumătatea crenguțelor de mărar, circa jumătatea hreanului curățat, tăiat în lung și bine spălat în prealabil, precum și foile de dafin. Castraveții se spală și se taie capetele, apoi se crestează în 4, în formă de cruce, adică dintr-un capăt se taie în două, dar nu complet, apoi la fel și din capătul opus, dar perpendicular pe prima tăietură. Castraveții se așează în borcan, pe cât posibil vertical, aspectuos, se adaugă sarea, iar între castraveți se așează usturoiul curățat, ardeii iuți crestați puțin în lungime și restul de hrean. Mărarul rămas se pune deasupra castraveților. Se adaugă apa puțin călduță și deasupra se pune feliuța de pâine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (eventual o farfurie mică), timp de 2-3 zile, până când se acrește. Când castraveții sunt suficient de murați, pâinea se aruncă, iar borcanul se pune într-un loc mai răcoros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.