Image 1
Image 2

REMEDII SĂNĂTOASE

Ceaiul din coji de nucă ajută la subțierea sângelui

Miezul de nucă are în componenţă o sinteză de substanţe nutritive care aduc beneficii pe termen lung asupra stării de sănătate. Puţini ştiu că şi cojile acestora uscate sau verzi reprezintă o adevărată sursă de sănătate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cojile de nucă utilizate pentru prepararea unor ceaiuri, ajută la curăţarea sângelui şi la subţierea sângelui îngroşat, la întărirea imunităţii, la îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi a tranzitului intestinal, la calmarea tusei, la ameliorarea și tratarea afecţiunilor digestive, a diabetului şi hipertensiunii.

 

Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectante gastro-intestinale şi renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente şi calmante.
Ceaiul din coji de nucă este de asemenea indicat persoanelor care suferă de avitaminoze, celor cu deficienţă de calciu sau celor cu imunitatea scăzută.

 

Câteva remedii cu ceai din coji de nuci

 

Ceai din coji de nucă pentru afecţiunile stomacului:
Se prepară o infuzie din membranele uscate (pereţii interni care despart miezul) a patru nuci şi o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară şi se ia câte o lingură dimineaţa, pe stomacul gol.
Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela că este bun pentru circulaţia sângelui deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat.

 

Aici mai adăugăm şi un altfel de preparat din coji de nucă, care ajută tot la subţierea sângelui şi anume maceratul de nuci. Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate şi se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de ţuică (se poate folosi şi alcool alimentar sau votcă). Se ia câte o lingură de macerat, dimineaţa pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă. Ceaiul de coji de nucă ajută şi la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Ceaiul din coji de nuci este de asemenea este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. O mână de coji de nucă se fierb în apă până dau în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
O altă reţetă pentru tratarea tusei constă în prepararea unui sirop din coji din nuci, care este la fel de eficient. Se sparg uşor cu ciocanul 10 nuci (doar cât să obţineţi o mică fisură) şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Se mai adaugă 10 linguri de zahăr şi se lasă să fiarbă la foc mic până capătă consistenţa şi culoarea siropului. Acest sirop este foarte bun pentru creşterea imunităţii, pentru răceală şi tuse.

 

Cojile de nucă au de asemenea efecte depurative, sunt stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectante gastro-intestinale şi renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente şi calmante.

 

Ceaiul din coji de nucă îi ajută şi pe bolnavii de ulcer. Se prepară un ceai din membranele (pereţii care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară şi se ia câte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe nemâncate. Este esenţial să se facă un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică pentru tratarea ulcerului.
Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest ceai.
Pentru diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune se foloseşte o tinctură din membranele uscate. Acestea se pun într-un borcan de 500 ml, se umple o treime a lui cu membrane tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică (vodcă, alcool alimentar) şi se lasă la macerat 21 de zile. După stoarcere, se păstrează într-o sticluţă de culoare închisă. Se ia câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 minute înainte de masă.

 

Pentru reumatism puteţi umple o sticlă sau un borcan cu coji proaspete de nucă şi turnaţi gaz lampant peste ele, atât cât să le acopere. Lăsaţi la macerat opt – zece zile, filtraţi şi păstraţi lichidul departe de sursa de căldură şi ferit de copii. Cu acest amestec se fac frecţii locale împotriva durerilor reumatice. Este drept, nu miroase bine, dar este un remediu 100% natural, care nu are reacţii adverse, nu dă dependenţă şi este foarte ieftin, ca toate celelalte tratamente naturiste din coji de nucă.

 

CITEȘTE ȘI:

Produsele naturiste previn si trateaza eficient racelile atat de frecvente in acest sezon

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns