Image 1
Image 2

Ciorbă falsă de burtă

Ciorba falsa de burta
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorba falsa de burta
Ciorba falsa de burta

Ingrediente:

O ceapă mai mare, un morcov, 500 g ciuperci pleurotus, un gogoşar murat, roşu şi cărnos, o jumatăte căpăţână de usturoi, 300 g smântână, un gălbenuş de ouă, sare, piper, puţin oţet, ulei, dacă doriţi să preparaţi mâncare de post se va folosi smântână vegetală, iar gălbenuşul se va substitui cu o lingură de făină.

Mod de preparare:

Morcovul şi ceapa se răzuiesc mărunt. Se călesc în 3-4 linguri de ulei, aroi se sting cu circa 2 l de apă. Când începe să fiarbă se adaugă ciupercile tăiate fâşii în lungime, asemenea bucăţilor de burtă. La fel se va tăia şi gogoşarul şi se adaugă la supă. Usturoiul se pisează, jumătatea se adaugă la supă odată cu ciupercile, iar restul chiar la urmă, sau la servire, sub forma unui mujdei simplu (usturoi pisat, sare, apă, oţet). Smântâna se amestecă cu gălbenuşul, respectiv dacă se face de post, cu făina. Dacă se prepară cu făină se mai adaugă puţină apă, până cănd devine uşor lichidă, iar după circa 15 minute amestecul se adaugă la supă şi se mai fierbe circa 5-7 minute. Dacă se foloseşte gălbenuş de ou la preparare, după 20 minute de fierbere supa se ia de pe foc, iar la amestecul de smântână şi gălbenuş se adaugă treptat câteva linguri de supă fierbinte şi se amestecă, apoi compoziţia se toarnă în supă. La servire se oferă ardei iute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.