Image 1
Image 2

IMPORTANȚA LECTURII

Cititul, pilon de bază în dezvoltarea personală

Un om educat, un om citit, e un om cu care îți face plăcere să porți o conversație, nu simți că vorbești singur și, mai ales, asculți cu mare atenție ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. pentru că poate chiar ai ceva de învățat. Un om care citește este un om care pune accentul pe formarea sa continuă, învață mereu făcând totul din plăcere.

 

 

Atunci când ne dorim să ne dezvoltăm pe plan personal, primul lucru de care trebuie să ținem cont este lectura. Fiecare dintre noi își dorește să se simtă împlinit, împăcat. Ei bine, citind reușim să trăim povești, învățând totodată, cultivându-ne personalitatea, poate regăsindu-ne pe noi înșine.

 

 

Muncă și pasiune

 

 

Pentru împlinirea noastră trebuie să avem în vedere că există unele reguli promordiale. Acestea sunt munca și pasiunea. Când cele două se împletesc iese ceva minunat. Specialiștii în dezvoltare personală ne recomandă în primul rând să citim fiindcă lectura ne dă posibilitatea să ne îmbogățim vocabularul și să ne dezvoltăm cunoștințele de cultură generală. La toate acestea se adaugă și dezvoltarea imaginației, căreia îi dăm efectiv frâu liber prin lectură.

 

Tot specialiștii susțin că e bine să citim în fiecare zi, să ne acordăm timpul necesar pentru a parcurge măcar câteva pagini chiar și înainte de culcare. Sunt foarte mulți oameni care nu pot citi seara din cauză că le vine somnul sau nu au suficientă lumină. Aceștia se trezesc cu o oră mai devreme și pot avea la rândul lor parte de o lectură plăcută. Pentru a citi, în zilele noastre, surse sunt enorm de multe, surse inepuizabile de cultură. Trebuie doar să ne facem timp pentru asta și, să nu uităm niciodată, suntem gestionarii propriului nostru timp.

 

 

Ierarhia priorităților

 

Atunci când simțim că nu avem timp pentru noi, e indicat să facem o ierarhie a priorităților pe care le avem și să decidem care din ele merită investiția timpului nostru. Putem în acest sens nota totul într-o agendă cu rolul de a ne fi instrument pentru gestionarea corectă a timpului. Să nu uităm nici de faptul că avem la dispoziție inclusiv aplicații online ce ne sunt de mare folos, concepute desigur în acest sens, cel al gestionării corecte a timpului.

 

 

Cursuri și seminarii

 

 

Sursele de informații sunt foarte multe și în zilele noastre putem avea în vedere numeroasele cursuri și seminarii pe care le susțin specialiștii. Acestea reprezintă o investiție importantă în cariera noastră, o șansă de a ne testa cunoștințele, de a discuta cu experți, cu oameni care ne pot fi de ajutor.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Îmbătrânirea activă și dezvoltarea personală

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with