Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Ciupercile româneşti sunt mult mai sănătoase decât cele de import

    Consumatorii de ciuperci au putut remarca în supermarketuri faptul că produsele din străinătate sunt cu 2 lei mai scumpe la kilogram decât cele din producţia internă. Ba mai mult, produsul autohton este proaspăt şi mult mai sănătos decât cel provenit din Polonia sau alte ţări producătoare din Uniunea Europeană.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

    Consumatorii de ciuperci au putut remarca în supermarketuri faptul că produsele din străinătate sunt cu 2 lei mai scumpe la kilogram decât cele din producţia internă. Ba mai mult, produsul autohton este proaspăt şi mult mai sănătos decât cel provenit din Polonia sau alte ţări producătoare din Uniunea Europeană.

Ca urmare a acestei situaţii tot mai mulţi comercianţi de pe piaţa de ciuperci preferă să cumpere produsul românesc.

Recent Eugen Băjenaru, preşeedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Ciuperci din România (ANPCR) a îndemnat producătorii români să ducă mai departe această activitate chiar dacă este nesubvenţionată.

România produce anual aproximativ 20.000 tone de materie-primă. Chiar dacă ciupercăria este singurul sector din horticultura românească nesubvenţionat, această legumă este din ce în ce mai des prezentă pe mesele românilor, mai ales în contextul în care preţul ei pleacă de la 6 lei/kg, în timp ce roşia, ardeiul, castraveţii depăşesc 10 lei/kg.

Statisticile arată că în prezent, românii consumă aproximativ un kg/an/locuitor, în timp ce Germania, Franţa, Olanda consumă 3-4 kg/an/persoană.

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.