Image 1
Image 2

Clătite cu fructe de pădure

Clatite cu fructe de padure
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Clatite cu fructe de padure
Clatite cu fructe de padure

Ingrediente:

– 10 clătite,

– un pahar de fructe de pădure (de care găsiţi: zmeruă, afine, eventual mure),

– un praf de budincă (de zmeură, de fructe de pădure, de vanilie, sau eventual cu frişcă),

– 400 ml lapte dulce,

– 5 linguri de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se fac clătitele după reţeta clasică. Fructele spălate se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se lasă la frigider circa două ore, după care se toarnă într-o strecurătoare, iar siropul se lasă să se scurgă într-un pahar. Budinca se fierbe, dar se folosesc doar 400 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr, apoi se răceşte amestecând, când s-a răcit se adaugă fructele, se amestecă uşor, iar cu această cremă se umplu clătitele. Se poate orna cu frişbă, boabe de fructe, sau cu siropul obţinut anterior.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.