Image 1
Image 2
Acasa

Cocă simplă de orez

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g orez, 1 l lapte, 100 ml apă, 6 ouă, 100 g de unt, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuțit de sare, 200 g zahăr pudră, eventual câteva bucățele de fructe, gem sau topping pentru ornat.

Mod de preparare:

Laptele, cu apa, sarea și orezul se pune la fiert, până când orezul se înmoaie și lichidul scade complet. Se ia de pe foc, iar după 5-7 minute se adaugă untul și coaja de lămâie, precum și bucățelele de fructe, dacă se folosesc. Se răcește amestecând. Gălbenușul celor 6 ouă se freacă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat, iar albușul se bate spumă tare. Orezul, după ce s-a răcit se amestecă cu gălbenușul, apoi cu spuma de albuș, cu grijă, ca pasta să rămână pufoasă. Se toarnă într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt și presărată cu un strat fin de făină, se pune în cuptorul preîncălzit și se coace circa 30 minute. După răcire se poate presăra cu zahăr pudră. Se servește cu gem de caise, de căpșuni, de afine, cu sirop, sau cu frișcă și scorțișoare pudră.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.