Image 1
Image 2

Cocktailul pasiunii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O bucată de circa 2 – 2,5 cm de ghimbir proaspăt, o linguriţă de zahăr vanilat (dacă se poate pudră), 20 ml suc de lămâie proaspăt stors, 20 ml de pireu de maracuja (fructul pasiunii), un sfert de banană, 20 ml de vodcă simplă sau de vanilie, circa 150-200 ml şampanie albă, dulce, gheaţă.

Mod de preparare:

Se pregăteşte pireul din fructul pasiunii şi din banană, fiecare separat, la banane se adaugă zeama de lămâie şi apoi se poate amesteca. Ghimbirul se răzuieşte foarte fin, apoi se pisează cu zahărul. Se adaugă pireul de fructe şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă vodca şi gheaţa, se toarnă totul într-un shaker şi se agită energic. Se strecoară într-un pahar răcit în prealabil şi se completează cu şampanie. Se poate orna cu coajă de portocală, felii de portocale sau de lămâie, cu frunze de mentă sau cu orice alte fructe proaspete care conferă băuturii un aspect cât mai apetisant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.

Rețetă de iaurt făcut în casă

Rețetă de iaurt făcut în casă

Iaurtul, unul dintre cele mai vechi alimente fermentate, a fost descoperit accidental în piei de animale și a devenit popular la nivel mondial datorită beneficiilor sale pentru sănătate, fiind produs și consumat în diferite forme în întreaga lume.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.