Image 1
Image 2

ADMITERE LA FACULTATE

Concurența la stomatologie a fost mai mare decât la medicină generală

Conform unui comunicat al UMF Carol Davila, la Facultatea de stomatologie sunt 201 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă pentru anul universitar 2023-2024. La admitere s-au înscris 748 de candidați.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“În primul rând, stomatologia, ca farmacia, dar diferă abordarea, este o profesie în care la finalul studiilor de universitare de licență ai drept de liberă practică, ceea ce nu este puțin”, a declarat Ecaterina Ionescu, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la emisiunea InfoEdu, de pe TVR Info. În acest an, concurența la Facultatea de Stomatologie a fost de peste 3,7 de candidați pe loc, în timp ce la medicină generală au fost peste 3,4 candidați pe loc.

Ecaterina Ionescu, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București:  ”În domeniul medical, noi am păstrat concursul de admitere la materiile de bază: biologie, respectiv chimie, fizică, la alegere, dintotdeauna. În ceea ce privește numărul candidaților, ne păstrăm într-o oarecare constanță. E drept, cu mici fluctuații de la an la an în ceea ce privește specializările reglementate sectorial. (…) În fiecare an ne facem un bilanț al evaluării concursului de admitere și a specializărilor cerute pe piața muncii. Sunt niște explicații. În primul rând, stomatologia, ca farmacia, dar diferă abordarea, este o profesie în care la finalul studiilor de universitare de licență ai drept de liberă practică, ceea ce nu este puțin.Îți permite să te angajezi foarte repede. În al doilea rând, este o profesie liberală, cu posibilitatea de a-ți deschide, fie pe cont propriu, un cabinet, fie de a profesa, cum spun, foarte bine. În al treilea rând, condițiile de exercitare a profesiei să știți că nu diferă față de cele din Vest.

 

Peste 98% suntem în sistem privat, adică foarte puțini dintre noi lucrează în sistem public. În ultimul rând, e de luat în calcul și faptul că sub aspectul furnizării serviciilor sau tipurilor de servicii stomatologice nu este nicio diferență. Turismul stomatologic există în România, vin din afară, din Uniunea Europeană să se trateze aici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns