Image 1
Image 2

TURISM 2024

Taxă Nouă de Cazare în Grecia pentru 2024

Grecia prevede o creștere semnificativă a veniturilor din taxa de cazare, impusă hotelurilor, camerelor de închiriat și proprietăților închiriate pe termen scurt. Pentru 2024, se estimează o majorare de 192% față de anul precedent, datorită aplicării extinse a "taxei de reziliență" la proprietăți închiriate prin platforme online cum ar fi Airbnb sau Booking.com.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Veniturile Greciei din Taxa de Cazare Cresc Considerabil, Conform Bugetului 2024 Raportat de Kathimerini

Grecia prevede o creștere semnificativă a veniturilor din taxa de cazare, impusă hotelurilor, camerelor de închiriat și proprietăților închiriate pe termen scurt. Pentru 2024, se estimează o majorare de 192% față de anul precedent, datorită aplicării extinse a “taxei de reziliență” la proprietăți închiriate prin platforme online cum ar fi Airbnb sau Booking.com. Se așteaptă ca această taxă să genereze venituri de 392 de milioane de euro, față de 134 de milioane de euro estimate pentru 2023.

 

 

Majoritatea veniturilor vor proveni din închirierile pe termen scurt și din ajustările la scara actuală de taxare. Taxa pentru hotelurile de cinci stele va crește de la 4 euro la 10 euro pe noapte. În perioada martie-octombrie, taxele vor fi majorate, iar pentru lunile noiembrie-februarie, vor rămâne la nivelurile curente pentru categoria respectivă.

 

 

Conform unui proiect de lege supus consultării publice, taxa de ședere este acum redenumită oficial ca “taxa de reziliență la criza climatică”. Aceasta va fi aplicată pe bază zilnică, pe cameră sau apartament, după următoarea structură: pentru hotelurile de una sau două stele, taxa va fi de 1,50 euro pe noapte; pentru trei stele, 3 euro; pentru patru stele, 7 euro; și pentru cinci stele, 10 euro. În cazul proprietăților închiriate pe termen scurt, taxa va fi de 1,50 euro, crescând la 10 euro pentru case individuale de peste 80 de metri pătrați. Taxa pentru cazările self-catering și vilele mobilate va fi, de asemenea, de 10 euro.

 

 

În lunile de iarnă, taxa va varia între 0,5 și 4 euro, în funcție de categoria hotelului. Taxele pentru vile și proprietățile închiriate pe termen scurt vor fi ajustate corespunzător.

 

 

Potrivit Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE) din Grecia, începând cu ianuarie 2024, cele 168.819 proprietăți înregistrate pentru închiriere pe termen scurt vor contribui cu sume între 1,5 și 10 euro pe noapte. În registrul proprietăților se menționează, de asemenea, că aceste 168.819 proprietăți sunt deținute de un total de 107.719 persoane fizice și companii.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with