Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CSO VOLUNTARI

De la liga română la semifinalele ligii Nord-Europene de baschet masculin

CSO Voluntari este prima echipă din România care concurează în ENBL, după ce în sezonul trecut a evoluat în FIBA Europe Cup
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Echipa de baschet masculin CSO Voluntari a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se în turneul final al Ligii Nord-Europene de Baschet Masculin (ENBL).

Într-o seară memorabilă marți, CSO Voluntari a învins echipa estoniană Tartu Ulikool Maks and Moorits cu un scor categoric de 92-69 (25-18, 18-21, 22-15, 27-15) în Sala „Gabriela Szabo”, în manșa secundă a sferturilor de finală.

Această realizare vine la doar 4 ani de la promovarea în prima ligă de baschet din România și marchează un moment istoric pentru club și pentru baschetul românesc în general.

Voluntari a reușit să inverseze rezultatul din meciul tur, când echipa estoniană a câștigat cu 83-76. Turneul Final Four va avea loc în perioada 9-10 aprilie la Aarhus, Danemarca.

Celelalte echipe calificate în semifinalele competitiei sunt Royal Liege Basket din Belgia, BC Siauliai din Lituania și echipa locală Bakken Bears din Danemarca. CSO Voluntari s-a confruntat deja cu primele două echipe în faza grupelor, pierzând meciul de debut împotriva BC Siauliai cu scorul de 77-85, dar reușind să învingă Royal Liege Basket cu 89-68.

Ionuț Georgescu, managerul echipei de baschet CSO Voluntari, a declarat pentru ProSport: “Este un moment istoric pentru Voluntari dar și pentru baschetul românesc. Suntem mândri că putem oferi comunității noastre o identitate de învingători și sentimentul că orice este posibil.”

CSO Voluntari este prima echipă din România care concurează în ENBL, după ce în sezonul trecut a evoluat în FIBA Europe Cup. La startul competiției au fost 16 echipe, împărțite în două grupe, iar primele patru clasate din fiecare grupă s-au calificat în faza play-off, în care se joacă încrucișat (locurile 1-4 și locurile 2-3), tur-retur, pentru un loc la Turneul Final Four.

CITEȘTE ȘIBASCHET FEMININ: Al doilea sezon la rând fără CSM Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns