Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CONFERINȚĂ LA SATU MARE

Deputatul Cozma a prezentat candidații la alegerile locale pentru Săcășeni și Culciu

Deputatul Cozma a prezentat candidații la alegerile locale pentru comunele Săcășeni și Culciu
Trei membri ai Partidului Național Liberal Satu Mare au susținut o conferință de presă, prin care s-a dorit informarea sătmărenilor cu privire la ultimele noutăți referitoare la adeziunea noilor candidați la alegerile locale. De asemenea, s-a abordat și subiectul creării unei alianțe la nivel local cu Partidul Social Democrat, însă momentan nu toate părțile implicate sunt de acord cu decizia luată la nivel central.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Miercuri, 17 aprilie, deputatul i-a prezentat pe cei doi candidați de naționalitate maghiară, din partea PNL, la primăriile Săcășeni și Culciu. Este vorba despre vorba despre actualul edil al unității administrativ-teritoriale Săcășeni, Sipos Joszef, care anterior a candidat din partea UDMR, respectiv despre Orsolya Lorincz, care s-a întors recent din Budapesta, unde a avut un loc de muncă. Este cea mai tânără candidată la un post de primar din țară, având doar 24 de ani.

 

 

După cum a menționat Adrian Cozma, partidul se află în pre-campanie electorală, și implicit în perioada în care pregătește soluțiile pentru județul Satu Mare, deoarece, mai spune acesta, actuala conducere nu s-a ocupat suficient de anumite aspecte.

 

 

Pregătim cele mai bune soluții pentru următorii patru ani, pentru toate comunitățile din județul Satu Mare. Pentru că încercau unii să inducă ideea că PNL Satu Mare luptă împotriva cuiva, sau împotriva maghiarilor, sau a UDMR, vreau să vă spun astăzi că nu este așa, și cea mai bună dovadă este faptul că am alături de mine doi prieteni care vă vor confirma acest lucru, că împreună căutăm soluții bune pentru județul Satu Mare.

 

 

Domnul primar Sipos Joszef este primarul comunei Săcășeni, ales în 2020 de pe lista UDMR, și astăzi a făcut pasul spre echipa Partidului National Liberal, și de astăzi este primar al PNL, și viitor primar, pentru următorii patru ani și mulți alții de aici înainte, din partea PNL, în comuna Săcășeni“, a precizat Adrian Cozma.

 

 

Acesta a declarat și faptul că va fi președintele tuturor primarilor din județul Satu Mare, nu doar al celor din Partidul Național Liberal, din data de 9 iunie, nedorind să facă diferențe pe criterii politice sau etnice, în ideea dezvoltării întregii comunități.

 

 

 

PNL nu are un candidat la Primăria municipiului Satu Mare

 

 

 

În a doua parte a conferinței, președintele PNL Satu Mare a dorit să aducă anumite lămuriri în ceea ce privește sondajele efectuate atât de liberalii sătmăreni, cât și de reprezentanții Partidului Social Democrat Satu Mare. Fiind comandate la două firme distincte care efectuează sondaje de opinie, rezultatele au ieșit diferit.

 

 

Sondarea și chestionarea eșantioanelor alese s-a făcut săptămâna trecută, în zilele de joi și până duminică, iar rezultatele s-au centralizat luni, 15 aprilie. Președintele PNL Adrian Cozma a ieșit câștigător, având cu 11 procente mai mult comparativ cu contracandidatul său de la PSD.

 

 

Președinții celor două partide, la nivel central, au hotărât ca, la Satu Mare, să se facă alianță, deși aparent președintele Organizației Județene a PSD nu dorește, momentan, să pună în practică această decizie. Cozma a precizat că încă este deschisă ideea creării unei alianțe între liberali și social-democrați la Satu Mare.

 

 

Deputatul a mai menționat că nu își dorește o alianță pentru interesul propriu sau al partidului, ci pentru comunitatea din județul Satu Mare, pentru a îmbunătăți sistemul de sănătate, infrastructura, pentru a putea fi elaborate cât mai multe proiecte în folosul cetățenilor.

 

 

Președintele PNL Satu Mare a mai vorbit despre candidatul liberal la Primăria municipiului Satu Mare, care nu a fost desemnat până în prezent, deoarece nu se dorește divizarea voturilor românilor.

 

 

Vreau, la Primăria municipiului Satu Mare, să câștige unul dintre cei mai buni. De la PSD, USR. Nu știu. Iar la Consiliul Județean, cei care vor vota PSD sau USR au o opțiune. Dacă vor o schimbare pentru județul Satu Mare, sunt singurul cu șanse reale, motiv pentru care vreau să fiu cinstit față de sătmăreni, și să maximizăm potențialul nostru acolo unde într-adevăr avem șanse”, a mai menționat deputatul PNL, Adrian Cozma, la încheierea conferinței de miercuri.

 

Citește și:

2024 – un an al “alegerilor” în mai multe domenii

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with