Image 1
Image 2

MODĂ

Designerul Zuhair Murad: Un spectacol de modă și farmec

Designerul Zuhair Murad: Un spectacol de modă și farmec
Designerul Zuhair Murad a creat un spectacol memorabil, combinând eleganța couture cu un public vibrant, într-o celebrare a modei și a culturii antice egiptene.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Participarea la un spectacol Zuhair Murad oferă un dublu beneficiu: nu doar că poți admira creațiile spectaculoase ale designerului pe pistă, dar ești și martor la entuziasmul publicului, care oferă propriul său spectacol. Admiratoarele lui Murad iau evenimentul foarte în serios, apărând în ținute elaborate, completate de diademe și paiete, încălțăminte înaltă și duete de stil “Mamă și Fiică”. Această ediție nu a fost o excepție, și, în funcție de vecinătatea locului tău, să urmărești show-ul prin ecranul smartphone-ului cuiva poate deveni o experiență neașteptată, fie că îți place sau nu.

 

 

Designerul Zuhair Murad: Un spectacol de modă și farmec
Designerul Zuhair Murad: Un spectacol de modă și farmec

 

 

Zuhair Murad a călătorit în timp pe Nil, redând tropele antice ale Egiptului – o țară pe care o cunoaște și o prețuiește profund – prin invocarea zeilor, faraonilor și reginelor, dar evitând clișeul celei mai celebre dintre ele. „Am ales să mă întorc în timp, în acest loc special, pentru că faraonii păstrează un aer de mister”, a mărturisit el, amintind de Isis și Nefertiti în culise înainte de spectacol. „Există o bogăție a culturii și modei aici, și femeile erau puternice, uneori chiar mai puternice decât bărbații. Aceasta combinație de putere și frumusețe definește femeia Zuhair Murad, care adoră să seducă.”

 

 

 

 

 

 

Designul fără subtilitate se potrivește perfect femeii Murad, care va fi încântată de rochii – sau chiar de un crop top – meticulos brodate cu mii de paiete ce reprezintă simboluri diverse, de la hieroglife și șoimi la zeități (Bastet, zeița pisică, a fost prezentă), până la portretul lui Tutankamon. O singură rochie cu paiete a necesitat 800 de ore de broderie, a calculat designerul. La un moment dat, spectacolul a oferit un interludiu romantic cu șifon imprimat cu lotus, simbol al renașterii, iar designerul a împărtășit o doză de înțelepciune, evidențiind o piesă inspirată de mumii. „Cele pe care le vezi în muzee sunt de fapt destul de ornamentate”, a observat el. Mireasa a fost interpretată ca „regina modernă a Egiptului” a lui Murad, într-o rochie cu mărgele inspirată de Ra, zeul soarelui, completată de o cască bogat bijutată. Totuși, această regină nu era destinată unei persoane anume. „Când creez pentru clienții mei, mă inspiră ei. Când proiectez o colecție, prefer să mă bazez pe imaginația mea”, a declarat designerul.

 

 

 

 

 

 

Această colecție couture a fost una dintre cele mai memorabile ale lui Murad și, paradoxal, având în vedere opulența broderiilor, una dintre cele mai reținute. A avea multe de spus face dificilă simplificarea, însă majoritatea spectacolelor sale ar fi la fel de impresionante (și poate chiar mai mult) dacă ar fi prezentate într-un format mai concis. Pentru a maximiza strălucirea unui diamant, uneori este necesar să renunți la o mică parte din greutatea sa în carate.

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with