Image 1
Image 2

Drojdia de bere şi efectele ei benefice asupra sănătăţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Probabil puţini cunosc efectele tămăduitoare ale drojdiei de bere. Potrivit specialiştilor în domeniu, acest produs natural are o serie de efecte benefice. Ea ajută la regenerarea ţesuturilor şi la oxigenarea celulelor epidermei, ajută pielea să devină mai elastică; îndepărtează pistruii/petele solare; tratează acneea şi coşurile ca urmare a conţinutului de Vitamina B2 şi B6.

Pentru ten normal se amestecă o linguriţă cu drojdie de bere, o linguriţă cu cremă nutritivă şi o jumătate de linguriţă cu zeamă de lămâie. Masca pentru ten uscat se prepară dintr-o linguriţă cu drojdie de bere şi una cu miere.

Pentru a menţine tinereţea şi supleţea mâinilor se utilizează un amestec de apă cu drojdia de bere şi se aplică pe mâini. Se lasă 20 de minute să acţioneze, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Se recomandă a fi aplicată în fiecare seară, timp de o săptămână, înainte de culcare. Drojdia de bere are efecte benefice şi asupra opririi căderii părului.

O mască poate fi preparată din: 50 de grame de drojdie de bere, câteva linguri de ulei de măsline, câteva linguri de miere şi o cană cu zeama de urzici fierte sau 20 de picături de tinctură de urzici care poate fi cumpărată din magazinele naturiste. Se lasă să acţioneze minim o jumătate de oră, iar apoi părul se spală normal, cu şampon.

O sută de grame de drojdie conţin de 10 ori mai multă vitamina B1 decât pâinea integrală; de două ori mai multă vitamina B2 decât ficatul; de 10-20 de ori mai multă vitamina PP; de 10 ori mai multă vitamina B6 decât carnea; de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele; de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâţele de grâu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with