Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SCANDAL LA CONCURSUL DE MATEMATICĂ

Elevă din Carei dezavantajată de contestare controversată

Elevă din Carei dezavantajată de contestare controversată
Surpriza neplăcută avea să vină luni, după ce un elev din Satu Mare a depus contestație și nota lui s-a dublat subit.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PUNCTUL DE VEDERE AL INSPECTORAULUI JUDEȚEAN SATU MARE CU PRIVIRE LA DESFĂȘURAREA CONCURSULUI NAȚIONAL DE MATEMATICĂ APLICATĂ ”ADOLF HAIMOVICI”

 

Precizări privind informațiile apărute în articolul publicat pe site-ul opiniedecarei.ro,  în data de 18 martie 2024, referitoare la rezultatele finale ale unor elevi, în urma desfășurării etapei județene a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” din data de 10.03.2024 la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare;

1.      Rezultatele finale ale concursurilor, potrivit metodologiilor de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, sunt definitive doar după soluționarea unor posibile contestații.  Astfel, clasamentul final și definitiv de stabilește doar după această etapă.

2.      Profesorii evaluatori, în cazul elevului de pe locul II, după afișarea rezultatelor inițiale, nu au adus în discuție faptul că vreo pagină din lucrarea elevului s-ar fi pierdut. Paginile sunt numerotate și consemnate în procesul-verbal de predare-primire lucrări din fiecare sală de concurs și sunt asumate prin semnătură de fiecare elev.

3.      Etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” se va desfășura la Iași, nu la Satu Mare.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Elevă din Carei, premiantă judeţeană pentru un weekend la un prestigios concurs de matematică. Până când celui de pe locul doi i s-a dublat subit punctajul.

O elevă din Carei a fost obligată să dea piept prea devreme cu sistemul ticăloşit care s-a instaurat până şi în sistemul de învăţământ. Nu contează cât eşti de deştept, dacă primează alte interese mai mult sau mai puţin obscure.

Miel Luminița, elevă în clasa a 12-a la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei, a participat duminica trecută la etapa judeţeană a Concursului Național de Matematică „Adolf Haimovici”.
În urma afișării rezultatelor, Miel Luminiţa a obținut cel mai mare punctaj din secţiunea sa, mai precis 12 puncte.

Surpriza neplăcută avea să vină luni, după ce un elev din Satu Mare a depus contestație și nota lui s-a dublat subit. „Inițial a primit 8 puncte, iar după contestație a primit 16 puncte, profesorii corectori s-au scuzat spunând că au pierdut o foaie din lucrarea elevului”, a declarat eleva Miel Luminiţa

Decepţionată de ceea ce i s-a întâmplat, Luminiţa a depus la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare o sesizare cu privire la acest aspect. „Având în vedere diferențele mari de punctaj, în urma contestației, solicit recorectarea tuturor lucrărilor. Deocamdată nu am primit răspuns”, a adăugat Miel Luminiţa.
Răspunsul pare să fie previzibil. Toată mânăria ar avea ca scop calificarea elevului sătmărean la faza naţională a concursului de matematică, au declarat pentru portalul Opinie de Carei surse din învăţământul sătmărean. Se pare că faza naţională va fi organizată chiar la liceul sătmărean la care învaţă elevul căruia i s-a dublat subit punctajul.

Citește și: Când se aplică Legea Educației 1/2011?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns