Image 1
Image 2
Acasa

ÎNVĂȚĂMÂNT ROMÂNESC

Elevii cer testare antidrog în școli

Elevii cer testare antidrog în școli
Elevii din București își doresc testarea antidrog în școli, ca măsură de prevenție a unui fenomen scăpat total de sub control.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este concluzia unui chestionar realizat de Prefectura Capitalei la care au răspuns 200.000 de copii. Însă, ușor de zis, greu de făcut. Motivul? Decizia implementării unei astfel de măsuri este cel puțin controversată și naște o serie de întrebări deocamdată fără răspuns.

 

Cum ar trebui efectuată testarea și de către cine? Când și unde? Cum ar trebui să se implice părinții, profesorii, conducerea școlilor, poliția? Cu toții se învârt neputincioși în cercul vicios al birocrației, al hibelor legislative, uneori chiar al nepăsării. Căci, nici unii, nici alții nu-și asumă responsabilitatea. Între timp, consumul și traficul au ajuns sport național.

 

Prefectura Municipiului București a iniţiat acum câteva luni o dezbatere publică cu privire la introducerea mai multor măsuri de prevenţie a consumului de droguri în şcolile din Capitală. Tot atunci a fost anunţată și realizarea unui sondaj la care au răspuns până acum peste 20.000 de elevi. Concluziile? 60,2% dintre respondenţi au declarat că sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor psihoactive. Mai mult, 77,2% dintre elevii chestionați își doresc introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară considerând că ar fi foarte benefică pentru tineri.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Sute de permise suspendate pentru viteză, alcool și droguri

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with