Image 1
Image 2

Farmaciile autorizate vor putea vinde medicamente online

Sigla Informatia Zilei
Farmaciile autorizate vor putea vinde medicamente online
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Sănătăţii va publica noua listă de medicamente compensate şi gratuite

Farmaciile autorizate vor putea vinde online medicamente, numai cele fără reţetă, arată un proiect al Ministerului Sănătăţii aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus în dezbatere publică până în 3 septembrie, dă posibilitatea farmaciilor autorizate să vândă online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fără prescripţie medicală.

O altă prevedere a proiectului de act normativ se referă la prelungirea termenului referitor la menţinerea criteriului demografic impus la înfiinţarea farmaciei, neadoptarea acestei schimbări putând conduce la blocarea Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) prin creşterea nelimitată a numărului de farmacii.

“Prin menţinerea criteriului demografic se asigură un echilibru în ceea ce priveşte asistenţa farmaceutică atât în mediul urban cât şi în rural întrucât prin neînfiinţarea farmaciilor în mediul urban creşte numărul de farmacii din mediul rural”, se mai arată în proiect.

În prezent, o farmacie se poate înfiinţa în funcţie de populaţia zonei, numărului locuitorilor din oraş sau municipiu.

De asemenea, potrivit proiectului, medicamentele vândute în farmaciile din structura ministerelor cu reţea proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Judstiţiei, Ministerul Apărării Naţionale) vor fi decontate o parte de la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate şi din fondurile proprii ale ministerului de resort.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?