Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DIFERENȚE LA PLATĂ

Fermierii polonezi crescători de vaci de lapte şi de carne încasează subvenţie dublă comparativ cu fermierii români

Fermierii polonezi crescători de vaci de lapte şi de carne încasează subvenţie dublă comparativ cu fermierii români
De ani de zile, europarlamentari români, la solicitarea fermierilor şi/sau a asociaţiilor fermierilor din zootehnie, dar şi din vegetal, solicită la nivelul Comisiei Europene – CE, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. echilibrarea cuantumurilor subvenţiilor, alinierea României, la nivelele subvenţiilor din alte ţări ale Uninii Europene- UE.

După cum arată publicaţio Agroinfo, cuantum subvenție la vaca de lapte 635 euro/cap animal și 407 euro/cap animal la vaca de carne, atât iau crescătorii de vaci din Polonia, suma este dublă față de cea încasată în 2023 de crescătorii de vaci din România.

 

 

În 2023, fermierii polonezi au primit subvenţii duble pentru vacile de lapte faţă de cei români, arată o analiză ZF pe baza datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din Polonia şi a celor oferite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, subordonată Ministerului Agriculturii din România, scrie Ziarul Financiar.

Prin Politica Agricolă Comună 2023-2027 au fost stabilite anumite subvenţii pentru fiecare ramură a agriculturii. Pentru creşterea bovinelor, Polonia a acordat în 2023 o subvenţie de 635 euro/cap de vacă de lapte, iar în acelaşi an România a acordat 338 euro/cap de vacă de lapte. Acesta este unul dintre motivele pentru care Polonia este pe locul al doilea în topul ţărilor din care România importă lapte crud, din cauză că nu-şi poate acoperi consumul.

 

 

De altfel, fermierii polonezi primesc subvenţii de 1,5 ori mai mari decât cei români şi pentru vacile de carne, 407 euro/cap de animal au primit crescătorii polonezi în timp crescătorii de vaci din țara noastră au încasat de la APIA  279 euro/cap de animal pentru anul de cerere 2023.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Trei fermieri din Nadișul Hododului, Bercu și Sărăuad, sancționați pentru comercializarea de animale fără documente

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns