Image 1
Image 2

SCHEME DE FINANȚARE FERMIERI

Florin Barbu: sunt 45 de programe de susținere a fermierilor, funcționale şi 126 de scheme de finanțare, măsuri și intervenții

Florin Barbu: sunt 45 de programe de susținere a fermierilor, funcționale şi 126 de scheme de finanțare, măsuri și intervenții
Guvernul Ciolacu a alocat agriculturii 2% din PIB bani pentru fermieri și dezvoltarea satului românesc.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu diverse ocazii, o serie de specialişti din România, dar şi din spaţiul comunitar au afirmat că o gospodărire judicioasă a fondurilor alocate agriculturii din România ar conduce la efecte pozitive în context internaţional şi la valorizarea mai eficientă a muncii în acest sector care contribuie la siguranţa alimentară a Uniunii Europene. Suprafeţele de teren arabil, dar şi păşunile de la şes şi cele montane, pot conduce la o plusvaloare considerabilă atât în sectorul vegetal, cât şi în zootehnie. Referitor la o serie de măsuri menite a sprijini agricultura românească, a vorbit recent Florin Barbu, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Iată câteva din informaţiile furnizate de înaltul demnitar român, aduse în spaţiul public de către publicaţia Agroinfo.

Bani intrați în conturile fermierilor, crescătorilor de animale. “Am plătit deja fermierilor, din decembrie și până-n prezent, 2,13 miliarde de euro subvenții, la care se adaugă peste 100 milioane euro sprijin ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) și continuăm să luăm deciziile corecte pentru fermierii noștri,”a anunțat ieri ministrul agriculturii, Florin Barbu, de la tribuna Parlamentului României.

 

 

“România a înregistrat un succes istoric, a obținut o modificare de regulament în primul an de implementare a unui plan strategic. Comisia europeană propune la solicitarea actualei echipe de la Ministerul Agriculturii eliminarea prevederilor privind pârloaga și relaxarea condițiilor privind rotația culturilor agricole. Două prevederi care puneau mari dificultăți fermierilor din întreaga Uniune și care i-au scos în stradă. Noi suntem cei care am pus pe masa Comisiei soluția, așa cum am găsit soluții și pentru celelalte revendicări ale fermierilor din stradă despre care voi mințiți că nu s-au rezolvat. Minciunile voastre au un singur scop, acela de a crea confuzie și iritare.

 

 

Rețineți, toate solicitările fermierilor sunt rezolvate, echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1, rezolvat, sprijin financiar de peste 2 miliarde de lei pe cadrul temporar Ucraina, pentru toate sectoarele, rezolvat și acest punct astfel: 1,2 miliarde lei pentru sectorul vegetal, 360 milioane de lei pentru zootehnie, 60 de milioane de lei pentru crescătorii de albine. Vă rog să fiți atenți în continuare, tot pe cadrul Ucraina, acordăm deja un ajutor de 165 milioane de lei pentru cultivatorii de legume românești.

 

 

Am actualizat subvenția pentru acciza la motorină folosită în agricultură, astfel subvenția reprezintă 25% din prețul la pompă al motorinei și am mai creat ceva, am creat o premieră în România, o creditare avantajoasă pentru fermieri cu dobândă fixă de 1.95% și ROBOR la 3 luni acoperit de stat.
Și ultima realizare a noastră, dar nu cea din urmă, am deblocat plățile APIA și deja România a încasat de la Comisia europeană, 1,6 miliarde euro, bani care au intrat în conturile fermierilor,” a anunțat, luni, ministrul agriculturii, Florin Barbu, de la tribuna Parlamentului României.

 

 

Șeful MADR a mai spus că Guvernul Ciolacu a alocat agriculturii 2% din PIB bani pentru fermieri și dezvoltarea satului românesc.

“Avem, în acest moment, 45 de programe de susținere a fermierilor, lansate și toate sunt funcționale. 126 de scheme de finanțare, măsuri și intervenții, finalizate prin acte normative ce beneficiază, în acest an, de un buget de 22,83 miliarde lei. Am plătit deja fermierilor, din decembrie și până-n prezent, 2,13 miliarde de euro subvenții, la care se adaugă peste 100 milioane euro sprijin ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) și continuăm să luăm deciziile corecte pentru fermierii noștri,” a adăugat șeful MADR.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with