Image 1
Image 2

OPINIA UNUI MINISTRU

Fost ministru al Educației: Rolul inspecției școlare este de consiliere

Fost ministru al Educației: Rolul inspecției școlare este de consiliere
„Rolul inspecției școlare este de consiliere. Inspectorii școlari trebuie să-i consilieze pe profesori, să vină în întâmpinarea nevoilor acestora”, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. a declarat Monica Anisie, fost ministru al Educației, la emisiunea “Profesor și Părinte AZI,” difuzată pe A7 TV. Aceasta a precizat că „nu hârtiile contează”, ci „ceea ce face profesorul la clasă.”

 

 

Monica Anisie: „Și despre această evaluare. Ați amintit că am fost director în Ministerul Educației la inspecție școlară. Rolul inspecției școlare este de consiliere. Inspectorii școlari trebuie să-i consilieze pe profesori, să vină în întâmpinarea nevoilor acestora.

 

În acea perioadă în care am fost director și am desfășurat inspecții în sistem, vreau să vă spun că nu am cerut nicio hârtie de la niciun director. Nu hârtiile contează. Contează ceea ce face profesorul la clasă, cu ce pot eu să-l ajut, ca inspector, pe profesor în așa fel încât lucrurile să funcționeze mai bine. Asta trebuie să facă și inspectoratul la momentul acesta, să-i sprijine pe profesori, să intervină acolo unde este nevoie. Și rezultatele, cu siguranță, vor fi mai bune.”

 

CITEȘTE ȘI:

 

Monica Anisie: 87,7% din copii au tablete sau laptopuri

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with