Image 1
Image 2

Friptură de raţă la cuptor, cu portocale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– o raţă de 2-2,5 kg,

– 2-3 portocale, un pahar de vin alb sec,

– o ceapă,

– o lingură de oţet balsamic,

– 2 linguri de miere,

– o lingură de ulei de măsline,

– un cub de supă de pasăre,

– o lingură de unt,

– o rădăcină de ghimbir tăiat rondele,

– un vârf de cuţit de chimin măcinat,

– 1/2 linguriţă de scorţişoară,

– 2 linguri de zeamă de portocale,

– sare, piper.

Mod de preparare:

Raţa curăţată şi spălată se condimentează bine cu sare şi piper pe interior şi pe exterior. Se umple cu sferturile de portocale, ceapă şi rondelele de ghimbir. Se leaga picioarele cu o sfoară. Cubul de supă se fierbe în 250 ml apă. Se aşează raţa cu pieptul în jos într-o tavă, se toarnă supa peste ea şi se lasă la cuptor 2,5 ore (la început acoperit, apoi descoperit), stropindu-se din când în când cu vin. În ultima jumătate de oră focul se dă la maxim, iar când începe să se rumenească se unge cu unt. Într-un castron se amestecă mierea, uleiul de măsline, oţetul balsamic, chimenul, scortişoara şi sucul de portocale. Se unge raţa cu acest amestec, apoi se mai lasă 10-15 minute la cuptor. După ce se scoate, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă circa 20 de minute să se răcească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

Whisky Mac

Whisky Mac

Se spune că acest cocktail a fost inventat de Colonelul Hector MacDonald în timpul serviciului său în India, în perioada Rajului britanic.