Image 1
Image 2

POSTUL SFINTEI MĂRII

Îndemnul episcopului Iustin, al Maramureşului şi Sătmarului

Credincioşii au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului din 1 august. În acest sens, Preasfinţitul Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului transmite un îndemn părintesc.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sfânta Biserică Ortodoxă a rânduit în fiecare an, înainte de slăvitul praznic al Adormirii Maicii Domnului, două săptămâni de post şi rugăciune spre a mulţumi cu evlavie, credinţă şi recunoştinţă pentru toate darurile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră prin ocrotirea, mijlocirea şi rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Postul Adormirii Maicii Domnului începe marţi, 1 august, şi se va încheia luni, 14 august, în ajunul Sfântului şi Marelui Praznic al creştinătăţii, care, anul acesta, va fi sărbătorit marţi, 15 august.
Cunoscând evlavia credincioşilor Bisericii noastre Ortodoxe Române faţă de Maica Domnului, dar şi râvna sfântă a părinţilor slujitori la Sfintele Altare din parohiile noastre, şi a monahilor mănăstirilor Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Vă îndemnăm cu părintească dragoste ca în toate zilele Postului Adormirii Maicii Domnului, la ceas de seară, să fie săvârşită Slujba Paraclisului Maicii Domnului.

De asemenea, îndemnăm preoţii să pregătească cu multă grijă credincioşii şi, mai ales tinerii şi copiii, în vederea pelerinajului care se face conform tradiţiei la sfintele noastre mănăstiri, pentru a încununa postul şi rugăciunea prin darurile şi binecuvântările primite de la Maica Domnului ca răspuns la dragostea, evlavia şi cinstirea pe care i-o aducem ca fii adevăraţi ai sfintei sale iubiri de Mamă. În acest sens, în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului vor fi repetate pricesnele închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, punându-le la dispoziţie cântările existente, multiplicate, spre a fi la îndemnâna fiecărui credincios.

Rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască mult spor şi ajutor sfânt în lucrarea noastră duhovnicească spre a culege rod bogat.

† IUSTIN
Episcopul Maramureşului şi Sătmarului”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.