Image 1
Image 2
Acasa
Mâncărică de cartofi
Mâncărică de cartofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mâncărică de cartofi
Mâncărică de cartofi

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 1 kg cartofi, 150 gr. ceapă, 1 linguriţă cu vârf de boia de ardei, câteva foi de dafin, 60 ml de ulei, 100 ml bulion de roşii, 15 gr. făină, 2 linguriţe de sare

Mod de pregătire: se prăjeşte în uleiul încins ceapa tocată mărunt. Se stinge cu bulionul de roşii desfăcut cu puţină apă şi se adaugă boiaua de ardei, sare şi foi de dafin. Se presară un praf de făină (opţional). Se introduc cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe. Se mai poate adăuga apă până ce acoperă puţin cartofii. Se fierbe 30 de minute.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.