Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

melcisori

Ingrediente necesare: 300 grame de făină, 140 grame de untură, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de rom, 200 grame de nucă, smântână câtă cuprinde aluatul pentru a avea o consistenţă potrivită, o linguriţă de bicarbonat de amoniu, câteva linguri de gem sau marmeladă, puţină sare.

Modul de preparare: din făină, untură şi smântână se frământă un aluat de consistenţă potrivită. Coca obţinută se împarte în 4 şi se întinde fiecare parte la grosime de maximum un centimetru. Apoi se taie în 16 pătrăţele. Bucăţile obţinute se umple cu nucă, după care se rulează şi se pun la copt.

Umplutura constă din 2 linguri de rom, 2 linguri de marmeladă/gem, 200 grame de nucă trecută prin maşină, la nevoie puţin zahăr.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă