Supă de varză
Ingrediente necesare: o varză de mărime mijlocie, o jumătate de ceaşcă de orez, un ou, 100 mililitri de smânână.
Modul de preparare: varza se taie sub forma unor tăieţei mărunţi, se opăresc în apă cu puţină sare, se scurg, după care se pune la fiert în apă suficientă. Apoi se adaugă orezul spălat şi înmuiat pentru a se fierbe mai repede. Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie, timp în care se adaugă sare, piper, eventual câteva crenguţe de mărar. Înainte de consumare, la luarea oalei de pe foc se face dresura şi se adaugă în ciorba fierbinte.
Linte bătută
Ingrediente necesare: 500 grame de linte uscată, sare, o ceapă de mărime potrivită, 25 mililitri de ulei, opţional 100 grame de şuncă sau muşchiuleţ de porc afumat.
Modul de preparare: lintea se spală, se pune la înmuiat 1-2 ceasuri, după care se scurge şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe apoi până ce se înmoaie, după care se scurge şi se bate în mixer până ce devine o pastă. La nevoie se adaugă puţină zeamă din oală, în care a fiert lintea.
Ceapa se taie sub formă de melcişori şi se pune la prăjit în uleiul încins până ce începe să se caramelizeze. La final se poate adăuga puţină boia pentru a-i da culoare. Dacă aţi optat pentru a folosi şi şuncă, o veţi tăia felii subţiri şi o veţi prăji puţin în ulei. Se punea poi peste lintea bătută.
Fii primul care comentează