Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MISIUNEA APOLLO

Mici cutremure pe Lună provocate de un modul de aterizare

Un nou studiu publicat de CNN arată faptul că o navă spaţială care a fost lăsată în urmă de Misiunea Apollo, provoacă mici cutremure pe suprafaţa lunii. Activitatea seismică nu a fost cunoscută până acum, însă algoritmii moderni care au făcut posibilă descoperirea, le-au arătat cercetătorilor fenomenul.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceştia au analizat datele obţinute în timpul epocii misiunilor Apollo, şi s-a ajuns la concluzia că s-au înregistrat variaţii mari de temperatură. Acestea pot duce la contractarea şi extinderea structurilor create de om pe suprafaţa lunii, fenomene ce duc la vibraţiile sesizate.

 

 

 

 

De altfel, întreaga suprafaţă a Satelitului natural al Pământului se poate contracta, ştiut fiind faptul că este vorba despre un mediu extrem, cu temperaturi oscilante, care variază între -133 de grade, în întuneric şi 121 de grade la soare.

 

 

 

 

„Cât de puternice trebuie să fie structurile pe care le construim şi la ce alte pericole trebuie să fim atenţi?”, spune Dr. Angela Marusiak, profesor asistent de cercetare la Laboratorul Lunar şi Planetar al Universităţii din Arizona. Acest tip de analiză a datelor poate oferi un răspuns la aceste întrebări. Marusiak nu a fost implicată direct în studiu, deşi a avut legătură cu autorii, în calitate de expert în seismologie lunară.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns