Ingrediente: 150 g de făină, 2 ouă, 150 g de unt, 150 g de zahăr, 3 linguri gem de caise, un pachet de praf de copt, 50 g de cacao, 50 g ciocolată menaj bucăţită. Cantitatea este suficientă pentru 12 bucăţi de prăjiturele.
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele, mai puţin bucăţile de ciocolată, până se obţine o pastă perfect omogenă, apoi se mai bate cu mixerul, până se face uşoară, cât mai spumoasă. Se adaugă bucăţile de ciocolată şi se amestecă fin, astfel încât aluatul să-şi păstreze consistenţa spumoasă. Se împarte în 12 coşuleţe şi se pun în cuptorul preîncălzit. Se coace la 170 grade C, circa 20 minute. Dacă aveţi tavă mare, cu 24 de forme, sau în care încap 24 de coşuleţe, astfel încât să rămână puţină distanţă între ele, toată cantitatea de ingrediente se dublează. Mufinii se servesc ornaţi cu zahăr pudră, frişcă, ciocolată topită, sau eventual gem.
Fii primul care comentează