Image 1
Image 2

Muffin cu ciocolată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 150 g de făină, 2 ouă, 150 g de unt, 150 g de zahăr, 3 linguri gem de caise, un pachet de praf de copt, 50 g de cacao, 50 g ciocolată menaj bucăţită. Cantitatea este suficientă pentru 12 bucăţi de prăjiturele.

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele, mai puţin bucăţile de ciocolată, până se obţine o pastă perfect omogenă, apoi se mai bate cu mixerul, până se face uşoară, cât mai spumoasă. Se adaugă bucăţile de ciocolată şi se amestecă fin, astfel încât aluatul să-şi păstreze consistenţa spumoasă. Se împarte în 12 coşuleţe şi se pun în cuptorul preîncălzit. Se coace la 170 grade C, circa 20 minute. Dacă aveţi tavă mare, cu 24 de forme, sau în care încap 24 de coşuleţe, astfel încât să rămână puţină distanţă între ele, toată cantitatea de ingrediente se dublează. Mufinii se servesc ornaţi cu zahăr pudră, frişcă, ciocolată topită, sau eventual gem.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.