Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SATU MARE

Muzeul Județean, reprezentat la Concursul Internațional ”Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii și Tineret”

Muzeul Județean Satu Mare s-a întors cu premii consistente de la ultimul concurs internațional, desfășurat în orașul Humenne, din Slovacia. Este vorba despre "Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii și Tineret", care s-a desfășurat la muzeul Vihorlat. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Delegația din Satu Mare s-a aflat în Slovacia la începutul săptămânii în curs, timp de două zile. La această ediție, au fost prezentate lucrări ale copiilor și tinerilor participanți din Slovacia, Polonia, Ucraina și România.

Din partea României, au participat elevi ai Școlii de Arte din Satu Mare, precum Antonio Busuioc, Eliza Radu, Yannis Pelecaci, Chiara Bracci și Ingrid Csenger.

 

Chiara Bracci a primit din partea organizatorilor slovaci, Premiul Special, iar lucrarea lui Antonio Busuioc a intrat în colecția Bienalei de Grafică.

 

Parteneri în acest proiect sunt Muzeul Vihorlat, Humenné (Slovacia), Muzeul Arhitecturii şi Civilizaţiei Populare din Ujgorod, Muzeul Judeţean Satu Mare (România), Centrul pentru Cultură din Przemyśl (Polonia), Centrul de Cultură și Artă, Eger (Ungaria).

 

Următoarea ediție a ”Bienalei de Grafică pentru Copii și Tineret” se va desfășura în România, potrivit informațiilor furnizate de Muzeul Județean Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns