Image 1
Image 2

PARLAMENTUL EUROPEAN

Negrescu: România intră într-un proces ireversibil de aderare la zona de liberă circulație

Principala victorie a României începând cu luna martie este intrarea în procesul decizional al spațiului Schengen, spune europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Potrivit europarlamentarului, România a intrat astfel într-un proces ireversibil de aderare la spațiul de liberă circulație.

 

 

 

În discursul său susținut în plenul Parlamentului European, el a solicitat partenerilor europeni să continue eforturile comune pentru a asigura aderarea totală a României la spațiul Schengen conform acordurilor stabilite, și să facă acest lucru în cel mai scurt timp posibil.

Am subliniat în plenul Parlamentului European faptul că principala victorie a României începând cu luna martie este intrarea în procesul decizional al spațiului Schengen.

România intră astfel într-un proces ireversibil de aderare la zona de liberă circulație.

Am solicitat partenerilor europeni continuarea eforturilor comune pentru ca aderarea totală a României la spațiul Schengen să fie realizată, conform celor agreate, în cel mai scurt timp”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

 

 

 

 

Cu o perspectivă optimistă asupra viitorului, Negrescu a subliniat avantajele pe care le aduce acest stadiu al aderării la zona de liberă circulație, arătând că țara noastră nu este singurul stat care parcurge un astfel de proces în două etape.

 

 

 

După 13 ani de aşteptare, aderarea efectivă la spaţiul Schengen a României va începe în luna martie a acestui an. Procesul va demara mai întâi cu căile aeriene şi maritime, precum şi cu mecanismele consulare. Practic, începând cu luna martie, vom putea călători cu avionul fără ca documentele de identitate să fie controlate, mărfurile vor putea circula pe căile maritime fără filtre suplimentare, şi România urmează să emită vize Schengen. Italia, Austria şi Grecia au intrat şi ele tot în două etape”, a explicat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Din martie 2024, România intră cu un picior în Schengen

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with